به گزارش اکو ایران، تولید یک میلیون دستگاه خودرو و سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در خودروسازی سایپا تنها گوشه ای از برنامه های کرمان موتوری ها برای روزهای بعد از در اختیار گرفتن سکان هدایت خودروسازی سایپا است.
مدیرعامل کرمان موتور از ۶ برنامه ای که این خودروساز خصوصی برای مدیریت سایپا در نظر گرفته رونمایی کرد.
سامان فیروزی در نامه خود اعلام کرد چنانچه مدیریت دومین خودروساز بزرگ کشور به کرام موتور واگذار شود این امکان وجود دارد که با افزایش تیراژ، کاهش هزینه تولید و کاهش قیمت تمام شده سالانه یک میلیون دستگاه خودرو تولید کرد.
این مدیر خودروساز تاکید کرد طی پنج سال می توان حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری را در سایپا ممکن کرد. به گفته فیروزی این اتفاق از مسیر بازار سرمایه، آورده سهامداران و سود گروه در توسعه فناوری، نوسازی خطوط اصلی تولید اتفاق خواهد افتاد.
کرمان موتوریی ها قصد دارند تا بعد از نشستن روی صندلی مدیریت ارشد نارنجی های جاده مخصوص با برنامه ریزی طی پنج سال، هر سال سه محصول جدید با قابلیت رقابت در بازارهای صادراتی به سبد محصولاتی سایپا اضافه کنند.
تلاش برای تولید در مقیاس اقتصادی به کمک استفاده از تمام ظرفیت های سایت های مختلف تولید، کاهش هزینه های لجستیکی و افزایش تولید قطعات داخلی را به مرور افزایش دهند.
سودده کردن خودروسازی سایپا به کمک مدیریت سبد محصولات و کاهش هزینه های لجستیک و افزایش تیراژ اقتصادی و بهره وری از دیگر برنامه های این خودروساز کرمانی است.
گام پایانی که در نامه مدیرعامل کرمان موتور به آن اشاره شده مربوط به اصلاح ساختار مدیریتی و سازمانی سایپا به منظور چابکسازی سازمان، حذف و انحلال شرکت های زاید و نامربوط به خودروسازی و مولد سازی دارایی غیر مولذد و تزریق منابه حاصل به چرخه تولید نقدینگی این شرکت خودروسازی است.
فیروزی در نامه خود ادعایی را مطرح کرد که در صورت تحقق آن غولی که در خودروسازی کشور پنهان شده بیدار می شود. مدیرعامل کرمان موتور در نامه خود به این نکته اشاره کرده است که اگر مدیریت سایپا را به کرمان موتوری ها بدهند با ادغام کرمان موتور و سایپا دهمین خودروساز بزرگ جهان تشکیل خواهد شد.
این احتمال وجود دارد که بسته پیشنهادی کرمان موتوری ها مورد پذیرش سیاست گذار کلان قرار گیرد و سکان هدایت خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص به مدیران این خودروساز کرمانی سپرده شود.
در بهمن سال گذشته دولت از مدیریت ایران خودرو کنار کشید و سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرد. همان زمان اعلام شد این اتفاق دیر یا زود برای باقی مانده سهام دولت در دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز خواهد افتاد.
با توجه به نامه مدیرعامل کرمان موتور می توان گفت چنانچه سایپا به کرمان موتور برسد با توجه به برنامه های اعلام شده برای بهبود وضعیت سایپا این اتفاق می تواند حسابی ایران خودرویی ها را بترساند.
باید منتظر ماند و دید در نهایت دولت به کدامیک از خردیاران اعتماد می کند و سهام خود در خودروسازی سایپا را به نام او می کند؟