• امروز : پنج شنبه - ۲۶ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 17 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27851اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 19

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

عملکرد سهام صنعت فلزات اساسی پس از بازگشایی بورس پشت‌پرده حملات جدید سایبری / بدافزار از راهی وارد می‌شود که هیچ‌کس انتظارش را ندارد طرح تعویض آیفون با گوشی تاشوی سامسونگ / کدام گوشی‌های اپل شامل این طرح می‌شوند؟ امید تازه برای بازنشستگان؛ تاریخ احتمالی واریز معوقات مشخص شد روزنامه اصولگرا خیال مردم را درباره مکانیسم ماشه راحت کرد تمام معلمان بخوانند؛ حقوق نورچشمی های دولت در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ قیمت طلا امروز خیز برداشت (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) همه چیز درباره حکم‌های جدید بازنشستگان در ۱۴۰۴ قیمت امروز دلار و سایر ارزها در بازار آزاد (پنجشنبه ۲۶ تیر) معرفی کیف پول الکتروم (Electrum) و آموزش کار با آن آینده بیت کوین در سال ۲۰۲۵ تحلیل ویژه بیت کوین و بازار رمزارز ۲۵ تیر: بیت‌ کوین در خط پایان یا شروع رالی؟ شوک بزرگ دلار به بازارهای ایران | طلا، خودرو و بورس در بلاتکلیفی شیبا دوباره در شبکه‌های اجتماعی ترند شد/ جهش بزرگ در راه است!+ نمودار پامپ‌فان یک‌شبه ره صد ساله را رفت/ پامپ فان چیست؟ اتریوم غول داروسازی آمریکا را پشت سر گذاشت+ نمودار ارزش سهام عدالت ۵۳۲هزار تومانی امروز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴+ جدول چرا بانک گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست؟ مصوبات کمیته فقهی بورس با فتوای رهبر معظم انقلاب تغییر کرد تقاضای نهادی برای اتریوم به اوج رسید! احتمال شوک عرضه وجود دارد نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد افتضاح بزرگ سونی / جمع‌آوری گوشی‌های پرچمدار معیوب افزایش ۹٫۲ درصدی قیمت نفت ایران نسخه نجات سازمان تامین اجتماعی نوشته شد

1

دقیق‌ترین ساعت جهان ساخته شد / بازتعریف مفهوم ثانیه

  • کد خبر : 190477
  • ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۹
دقیق‌ترین ساعت جهان ساخته شد / بازتعریف مفهوم ثانیه

محققان آمریکایی دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان را ساختند. این دستگاه که برپایه یک یون آلومینیوم کار می‌کند، می‌تواند زمان را با دقت ۱۹ رقم اعشار اندازه‌گیری کند. این دستاورد که حاصل ۲۰ سال تحقیق است، تعریف جهانی «ثانیه» را نیز تغییر می‌دهد.

به گزارش خبرآنلاین، دانشمندان مؤسسه ملی استاندارد و فناوری آمریکا (NIST) از یک رکوردشکنی بزرگ در زمینه زمان‌سنجی خبر دادند. ساعت اتمی نوری جدید آنها ۴۱ درصد دقیق‌تر از رکورددار قبلی (ساعت شبکه استرانسیوم) است. همچنین این دستگاه ۲.۶ برابر پایدارتر از هر ساعت یونی دیگری در جهان کار می‌کند.

به نقل از دیجیاتو، در قلب این ساعت یک یون آلومینیوم قرار دارد. به گفته محققان یون آلومینیوم به دلیل داشتن «تیک‌تاک»هایی با فرکانس بسیار بالا و پایدار و همچنین حساسیت کم به تغییرات دما و میدان‌های مغناطیسی، یک زمان‌سنج ایده‌آل است. اما یک مسئله بزرگ وجود داشت: یون آلومینیوم را نمی‌توان با لیزر خنک کرد یا مورد کاوش قرار داد.

دقیق‌ترین ساعت جهان ساخته شد / بازتعریف مفهوم ثانیه

راه‌حل خلاقانه تیم NIST، استفاده از یک «سیستم رفاقتی» کوانتومی بود. آنها یک یون منیزیم را در کنار یون آلومینیوم قرار دادند. یون منیزیم که به راحتی با لیزر کنترل می‌شود، دو وظیفه مهم را برعهده می‌گیرد؛

یون آلومینیوم را خنک می‌کند و حرکات ناخواسته آن را به حداقل می‌رساند. با حرکت هماهنگ با یون آلومینیوم، وضعیت ساعت را برای دانشمندان قابل خواندن می‌کند.

تله یونی اصلاح‌شده برای ساعت یونی آلومینیومی NIST؛ دایره سبز موقعیت یون آلومینیوم را نشان می‌دهد که در اینجا چندان مشخص نیست و باید از طریق طیف‌سنجی کوانتومی ردیابی شود.

برای رسیدن به این دقت بی‌سابقه، تیم تحقیقاتی مجبور به بازطراحی کامل تمام اجزای سیستم شدند؛ آنها با استفاده از یک ویفر الماس ضخیم‌تر و اصلاح پوشش‌های طلا، تله یونی را بازطراحی کردند تا از حرکات ریز و مزاحم یون‌ها که دقت ساعت را مختل می‌کرد، جلوگیری کنند. همچنین برای جلوگیری از نشت گاز هیدروژن (که با برخورد به یون‌ها، عملکرد ساعت را مختل می‌کرد) محفظه خلاء فولادی قدیمی با یک محفظه جدید از جنس تیتانیوم جایگزین شد. این کار نشت هیدروژن را ۱۵۰ برابر کاهش داد.

درحال‌حاضر، تعریف رسمی و جهانی یک «ثانیه» براساس تعداد مشخصی از نوسانات (یا تیک‌تاک) اتم سزیم-۱۳۳ است. این استاندارد از سال ۱۹۶۷ برقرار بوده و بسیار دقیق است. بااین‌حال ساعت‌ جدید یون آلومینیوم از نوسانات اتم‌هایی استفاده می‌کند که تیک‌تاک بسیار سریع‌تر و پایدارتری نسبت به سزیم دارند. این نوسانات در محدوده فرکانس نوری (بسیار بالاتر از فرکانس مایکروویو سزیم) هستند. به‌عبارت دیگر، جامعه علمی جهان اکنون می‌توانند تعریف رسمی «یک ثانیه» را از تعداد نوسانات اتم سزیم، به تعداد نوسانات یک اتم جدید و پایدارتر (مانند آلومینیوم) تغییر دهد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=190477

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.