• امروز : جمعه - ۲۷ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 18 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27885اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 23

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

این سوپرسونیک در سکوت پرواز می‌کند! اینترنت ماهواره‌ای به این گوشی چینی آمد! رنگ جنجالی آیفون ۱۷، امضای نسل جدید اپل می‌شود؟ ارتش سوسک‌های نینجا چه ماموریتی دارند؟ پای دلار دوباره لرزید | قیمت دلار و سایر ارزها (جمعه ۲۷ تیر) طلا تسلیم‌‌ ِ دلار شد ! خبر مهم ؛ حقوق تابستانه معلمان و فرهنگیان تایید شد عاشقان خرید طلا بخوانند ؛ سیل طلا در راه است ! واردات گوشت گرم به کشور | قیمت‌ها تغییر می‌کند ؟ سهام‌داران عدالت پولدار شدند رکورد شکنی تاریخی XRP ثبت شد / راه‌اندازی اولین ETF در آمریکا اتریوم یه سقف تاریخی خود نزدیک می شود سیگنال مهم برای بیت کوین/ اولین قانون مرتبط با رمزارزها در آمریکا تصویب شد توپ جام جهانی آن‌قدر بد بود که ناسا وارد میدان شد خبر خوش وزیر رفاه ویژه کارگران | مشکل بزرگتان حل شد وعده خوش به بازنشستگان | حسابتان پر پول می‌شود قیمت طلا امروز تغییر مسیر داد (جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴) بلاکچین سوفون (Sophon) چیست؟ نقش معادن در عدالت اجتماعی و رونق اقتصادی استان‌ها/ صادرات محصولات معدنی، کلید رونق اقتصاد کلان «گلکسی زد TriFold»، گوشی تاشوی متفاوت سامسونگ تصمیم تازه دولت برای حذف یارانه‌ها هدف بعدی نهنگ‌ها در بازار دوج کوین کجاست؟ این نهنگ ناشناس قیمت سولانا را کاهش می‌دهد! کدام گوشی هوشمند در چین پرفروش‌ترین است؟

2

دستگاهی که از هوای خشک بیابان آب آشامیدنی تولید می‌کند

  • کد خبر : 189263
  • ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰:۲۵
دستگاهی که از هوای خشک بیابان آب آشامیدنی تولید می‌کند

محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) دستگاه جالبی ساخته‌اند که می‌تواند حتی در خشک‌ترین بیابان‌ها بخار آب موجود در هوا را جذب و به آب آشامیدنی کاملاً سالم تبدیل کند.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، این فناوری که به «پلاستیک حباب‌دار» پیشرفته تشبیه شده، بدون نیاز به برق کار می‌کند و در آزمایش‌های میدانی در «دره مرگ» کالیفرنیا موفق ظاهر شده است.

براساس گزارش Live Science، درحالی‌که بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند، دانشمندان MIT از دستگاه تولید آب رونمایی کرده‌اند که می‌تواند این معادله را تغییر دهد.

دستگاهی برای تبدیل هوا به آب آشامیدنی

این دستگاه که شبیه پنجره‌ای شیشه‌ای است، از ماده‌ای فوق‌العاده جاذب به نام هیدروژل ساخته شده که بین ۲ لایه شیشه محصور شده است. شب‌هنگام دستگاه بخار آب موجود در هوا را جذب می‌کند. طراحی این هیدروژل به شکل گنبدهای کوچک (شبیه پلاستیک حباب‌دار) باعث افزایش سطح تماس با هوا و جذب حداکثری رطوبت می‌شود.

طی روز با تابش نور خورشید، گرما باعث می‌شود بخار آب محبوس در هیدروژل آزاد بشود و روی سطح داخلی شیشه که با پوششی مخصوص خنک مانده، متراکم شود. درنهایت قطرات آب خالص با سیستم لوله‌کشی جمع‌ می‌شوند.

برای اثبات کارایی این فناوری در سخت‌ترین شرایط، محققان دستگاه خود را یک هفته در دره مرگ، گرم‌ترین و خشک‌ترین نقطه آمریکای شمالی، آزمایش کردند. نتیجه آن جالب بود؛ این دستگاه توانست روزانه بین ۵۷ تا ۱۶۱ میلی‌لیتر (حدود یک‌چهارم تا دوسوم فنجان) آب آشامیدنی تولید کند.

دستگاهی که از هوای خشک بیابان آب آشامیدنی تولید می‌کند

علاوه‌براین، محققان مشکل اساسی طرح‌های مشابه قبلی را نیز حل کردند. در گذشته، نمک‌های لیتیوم که برای افزایش جذب آب به هیدروژل اضافه می‌شدند، به آب نشت و آن را غیرقابل‌شرب می‌کردند. در این طراحی جدید، با استفاده از تثبیت‌کننده‌ای به نام گلیسرول (glycerol)، نشت لیتیوم به سطحی بسیار پایین‌تر از استانداردهای ایمنی آب آشامیدنی کاهش یافته است.

اگرچه یک پنل به‌تنهایی آب زیادی تولید نمی‌کند، طراحی عمودی و کم‌حجم آن اجازه می‌دهد چندین پنل به‌راحتی در کنار هم نصب شوند. محققان تخمین می‌زنند مجموعه‌ای متشکل از ۸ پنل ۱ در ۲ متری، می‌تواند آب آشامیدنی موردنیاز خانوار را در مناطق محروم تأمین کند. این سیستم که هزینه‌های اولیه خود را در کمتر از یک ماه جبران می‌کند، می‌تواند حداقل یک سال کار کند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=189263

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.