• امروز : چهارشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26509اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 10

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

تغییرات اندک قیمت‌ در بازار خودرو +جدول قیمت رشد ۲۴ درصدی فروش شرکت‌های بورسی در سال ۱۴۰۳ / «شپنا» در صدر پرفروش‌ها مجوز بزرگترین تامین مالی بازار سرمایه صادر شد لزوم تسهیل ایجاد شرکت‌های پروژه برای تحقق شعار سال / انتقاد طغیانی از تعلل دستگاه‌ها در جذب سرمایه برای تولید رشد تاریخی بورس با تداوم مذاکرات ایران و آمریکا / ورود بالای پول به معاملات خرد بازار سرمایه واکنش صعودی بورس به تداوم مذاکرات؛ ورود بی‌سابقه نقدینگی به بازار گروه مالی هلدینگ خلیج فارس، مجوز گرفت ورود تعاونی‌ها به بورس در آستانه عملیاتی شدن / تأکید بر نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه‌ها اهرمی نارنج و سرو در صدر بازدهی سه‌ماهه صندوق‌های سهامی زمان آزمون‌های گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار سرمایه اعلام شد هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی رهن کامل آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان سهم چشمگیر استان تهران از معاملات بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۴ پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین

1

افول بورس و رشد صندوق‌های طلا در سایه ریسک‌های سیاسی و تصمیمات بانک مرکزی

  • کد خبر : 185732
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲
افول بورس و رشد صندوق‌های طلا در سایه ریسک‌های سیاسی و تصمیمات بانک مرکزی

اقتصادآنلاین – فرزاد حسن‌زاده؛ بازار سرمایه پس از حمله اسرائیل به ایران، روند صعودی چشمگیری را طی کرد و طی ۵۴ روز معاملاتی موفق شد به سطح ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار واحد برسد. با این حال، از آن زمان تاکنون، شاخص کل بورس درگیر یک اصلاح طولانی‌مدت شده است. افزایش ریسک‌های سیاسی، استیضاح همتی […]

اقتصادآنلاین – فرزاد حسن‌زاده؛ بازار سرمایه پس از حمله اسرائیل به ایران، روند صعودی چشمگیری را طی کرد و طی ۵۴ روز معاملاتی موفق شد به سطح ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار واحد برسد. با این حال، از آن زمان تاکنون، شاخص کل بورس درگیر یک اصلاح طولانی‌مدت شده است. افزایش ریسک‌های سیاسی، استیضاح همتی و تصمیمات بانک مرکزی، بازار سرمایه را وارد این فاز اصلاحی کرده‌اند.

ریسک‌های سیاسی طی این مدت باعث افزایش انتظارات تورمی شده‌اند، به‌گونه‌ای که بخش قابل توجهی از نقدینگی به‌جای ورود به بازار سرمایه که بازاری مولد برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود، به سمت بازار‌های موازی مانند دلار، طلا و سکه هدایت شده است.

علاوه بر ریسک‌های سیاسی که خروج نقدینگی از بازار سرمایه را تشدید کردند، سیاست‌های بانک مرکزی نیز نقش مهمی در این روند داشته‌اند. در شرایطی که بازار سرمایه با افت مواجه بوده، صندوق‌های طلا روندی مثبت داشته و نقدینگی فراوانی را جذب کرده‌اند.

بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که در دو مقطع زمانی که بانک مرکزی برای کنترل قیمت طلا و سکه مداخله مستقیم داشته، بازار سرمایه با افت شدید مواجه شده است.

اولین مقطع زمانی، مربوط به ۲۳ بهمن است؛ زمانی که بانک مرکزی اعلام کرد در بازه ۲۸ تا ۳۰ بهمن اقدام به پیش‌فروش سکه خواهد کرد. این تصمیم، علاوه بر انتقادات و نارضایتی فعالان بازار سرمایه، باعث شد جواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالا، در نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری خواستار توقف این سیاست شود. بااین‌حال، این اعتراضات تأثیری نداشت و بانک مرکزی سیاست موردنظر خود را اجرا کرد.

در آن بازه زمانی، میزان کل خروج نقدینگی حقیقی از معاملات خرد بازار سرمایه در روز‌های ۲۳، ۲۷ و ۲۸ بهمن به بیش از ۶،۳۶۰ میلیارد تومان رسید که بیشترین خروج پول در ماه بهمن در این ایام رخ داد.

دومین مقطع زمانی مربوط به ۱۶ اسفند است، زمانی که بانک مرکزی با انتشار اطلاعیه‌ای از تصمیم خود برای انتشار گواهی طلا خبر داد. این موضوع موجی از اعتراضات فعالان و کارشناسان بازار سرمایه را به دنبال داشت. در روز‌های ۱۸ و ۱۹ اسفند، بازار سرمایه روندی شدیداً منفی داشت و خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بازار شدت گرفت. در پی این اتفاقات، حجت‌الله صیدی از بانک مرکزی درخواست کرد که اجرای این سیاست متوقف شود.

سرانجام، بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اجرای این سیاست را به سال آینده موکول کرده است.

نمودار زیر میزان خروج پول از بازار سرمایه پس از اعلام هرکدام از این سیاست‌های مخرب بانک مرکزی را نشان می‌دهد.

خروج نقدینگی از بازار سرمایه و رشد چشمگیر صندوق‌های طلا در سایه ریسک‌های سیاسی و تصمیمات بانک مرکزی

در حالی که بازار سرمایه، به‌ویژه در یک هفته اخیر، به شدت منفی و نزولی بود و شاهد خروج پول از آن بودیم، صندوق‌های طلا در این روز‌ها مقصدی جذاب برای نقدینگی مردم بودند. روز گذشته نیز صندوق‌های طلا با جذب بیش از ۱۹۰۰ میلیارد تومان نقدینگی، بیشترین میزان نقدینگی را در ماه اسفند به خود اختصاص دادند. این در حالی است که مبلغ قابل توجهی از بازار سرمایه توسط سرمایه‌گذاران حقیقی‌ خارج شده است.

نمودار زیر میزان ورود پول به صندوق‌های طلا را نشان می‌دهد.

خروج نقدینگی از بازار سرمایه و رشد چشمگیر صندوق‌های طلا در سایه ریسک‌های سیاسی و تصمیمات بانک مرکزی
 
در مجموع، می‌توان دلایل مختلفی برای اقبال مردم به صندوق‌های طلا، طلای فیزیکی و سکه مطرح کرد. به عنوان مثال، بازار سرمایه که باید به عنوان یک بازار مولد برای اقتصاد کشور عمل کند، به دلیل ریسک‌های سیاسی و تصمیمات اشتباه نمایندگان مجلس در استیضاح همتی و اقدامات بانک مرکزی، به شدت افت کرده و دچار نوسانات فراوانی بوده است. این بازار نتواسته است رشد پایدار و با ثباتی را تجربه کند. دلیل دیگری که مردم را به سمت طلا سوق داده، این است که اقتصاد ایران سال‌هاست با تورم بالا و بی‌ثباتی روبروست. در این شرایط، مردم برای حفظ ارزش دارایی‌های خود، طلا را به عنوان یک دارایی امن انتخاب کرده‌اند و این انتخاب را در راستای محافظت از سرمایه‌های خود انجام داده‌اند.

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=185732

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.