• امروز : چهارشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26499اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 0

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی رهن کامل آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان سهم چشمگیر استان تهران از معاملات بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۴ پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین دو خودروی خلاف جهت بازار امروز؛ «اطلس G» ارزان شد، «تارا اتومات V4» گران +جدول قیمت پایان موفقیت‌آمیز یک پذیره‌نویسی دیگر به همت تفارس وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو درباره قیمت طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی از مرداد ماه وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران چشم انداز خساپا؛ از بلوک ۴۲ درصدی تا نمودار سهم روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها

1

تأثیر انتشار اوراق طلا بر بازار سرمایه/ بانک مرکزی نباید بازار موازی ایجاد کند

  • کد خبر : 185481
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲
تأثیر انتشار اوراق طلا بر بازار سرمایه/ بانک مرکزی نباید بازار موازی ایجاد کند

محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین بیان کرد: در حال حاضر، گواهی سپرده طلا در بورس کالا عرضه می‌شود و معادل این گواهی، شمش طلا در انبار بورس کالا موجود است. بنابراین، ایجاد یک بازار جدید توسط بانک مرکزی ممکن است به شکل‌گیری یک بازار موازی منجر شود، در حالی که […]

محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین بیان کرد: در حال حاضر، گواهی سپرده طلا در بورس کالا عرضه می‌شود و معادل این گواهی، شمش طلا در انبار بورس کالا موجود است. بنابراین، ایجاد یک بازار جدید توسط بانک مرکزی ممکن است به شکل‌گیری یک بازار موازی منجر شود، در حالی که می‌توان با تقویت بورس کالا، امکان دسترسی همه سرمایه‌گذاران به این ابزار را بهبود بخشید.

اعلمی با تأکید بر اینکه بانک مرکزی نباید خود را به عنوان یک بازار سرمایه موازی معرفی کند، افزود: در حال حاضر طلا به عنوان یک کالای سرمایه‌ای در بورس کالا معامله می‌شود. به جای ایجاد یک بستر جدید، بهتر است که زیرساخت‌های موجود در بورس کالا تقویت شده تا همه مردم بتوانند بهتر از آن استفاده کنند و همچنین برای نقد شوندگی گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا الان صندوق‌های طلا وجود دارند و مردم می‌توانند از صندوق‌های طلا استفاده کنند که نقدشوندگی بالاتری هم دارد.

وی در ادامه با اشاره به تأثیر این سیاست بر اقتصاد کشور، تصریح کرد: بانک مرکزی باید تمرکز خود را بر حفظ ارزش پول ملی، افزایش قدرت خرید مردم و رونق تولید بگذارد. سیاست‌هایی مانند انتشار اوراق طلا که به نوعی سیگنال افزایش تقاضا برای طلا را به بازار می‌دهد، ممکن است موجب افزایش نوسانات بازار‌های مالی شده و به جای تقویت ارزش پول ملی، ضربه جدی به اقتصاد پولی کشور زده بزند.

اعلمی در ادامه گفت: اینکه فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، مردم را به خرید طلا تشویق می‌کند تا ارزش پول خود را حفظ کنند، نشان‌دهنده رویکرد نادرستی است. بانک مرکزی باید بر روی تقویت ارزش پول ملی تمرکز کند، نه اینکه مردم را به سمت خرید طلا سوق دهد.

اعلمی در ادامه افزود: بانک مرکزی باید به سمت تک‌نرخی کردن ارز برود و یک بازار رسمی برای ارز ایجاد کند تا همه مبادلات در آن انجام شود و جلوی رانت ارزی گرفته شود. دکتر همتی نیز در حال اجرای این سیاست بود، اما باتوجه به استیضاح او ممکن است باعث شود مدیران کشور در گرفتن تصمیمات مهم و سخت دچار تردید شوند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا افت شدید شاخص کل در روز شنبه متاثر از اعلام همین سیاست جدید بانک مرکزی بوده است گفت: نمی‌توان به طور قطعی این افت شاخص را به سیاست انتشار اوراق طلا نسبت داد، اما باید توجه داشت که این اقدام می‌تواند بازار‌های موازی را تقویت کرده و باعث افت بازار سرمایه شود ولی اینکه گفته شود فقط این سیاست موجب شده که شاخص کل بیش از یک درصد افت کند باید گفت که خیر، چون عوامل دیگری هم در افت امروز بازار سرمایه موثر بوده‌اند.

محمدرضا اعلمی در پایان به سایر عوامل مؤثر بر نوسانات بازار سرمایه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: علاوه بر سیاست‌های بانک مرکزی، ریسک‌های متعددی مانند تحولات منطقه‌ای، اخبار مربوط به نامه ترامپ، بلاتکلیفی در وزارت اقتصاد و اثرات تقویمی مانند نزدیک شدن به ایام پایانی سال نیز بر رفتار معامله‌گران تأثیرگذار است. همچنین شاخص کل بورس هم طی ۵۰ روز گذشته در یک بازه مشخص نوسان داشته و هنوز حمایت‌های کلیدی خود را از دست نداده است. اما اگر این روند ادامه یابد و حمایت‌های فنی شکسته شود، ممکن است شاهد افت بیشتری در بازار سرمایه باشیم.

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=185481

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.