• امروز : چهارشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26499اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 0

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی رهن کامل آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان سهم چشمگیر استان تهران از معاملات بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۴ پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین دو خودروی خلاف جهت بازار امروز؛ «اطلس G» ارزان شد، «تارا اتومات V4» گران +جدول قیمت پایان موفقیت‌آمیز یک پذیره‌نویسی دیگر به همت تفارس وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو درباره قیمت طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی از مرداد ماه وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران چشم انداز خساپا؛ از بلوک ۴۲ درصدی تا نمودار سهم روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها

2

افزایش ارزش بازار سرمایه؛ سراب تورمی یا رشد واقعی؟

  • کد خبر : 185449
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲
افزایش ارزش بازار سرمایه؛ سراب تورمی یا رشد واقعی؟

اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: شاخص‌های بورسی شاید به ظاهر در قله‌های خود به سر می‌برند، اما در بررسی پویایی‌های اقتصادی بازار سرمایه، تحلیل شاخص‌های ریالی بدون در نظر گرفتن متغیرهای کلان پولی و اثرات تورمی، منجر به استنتاج‌های گمراه‌کننده خواهد شد. ارزش بازار؛ واقعی یا سراب؟ ارزش ریالی بازار سرمایه بیانگر مجموع ارزش شرکت‌های […]

اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: شاخص‌های بورسی شاید به ظاهر در قله‌های خود به سر می‌برند، اما در بررسی پویایی‌های اقتصادی بازار سرمایه، تحلیل شاخص‌های ریالی بدون در نظر گرفتن متغیرهای کلان پولی و اثرات تورمی، منجر به استنتاج‌های گمراه‌کننده خواهد شد.

ارزش بازار؛ واقعی یا سراب؟

ارزش ریالی بازار سرمایه بیانگر مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس است. اگر ارزش ریالی بازار افزایش یابد، در نگاه اول ممکن است نشانه‌ای از رشد اقتصادی باشد. اما این رشد لزوما به معنای افزایش واقعی ثروت یا عملکرد شرکت‌ها نیست، بلکه ممکن است ناشی از افزایش تورم یا رشد نقدینگی در اقتصاد باشد.

البته می‌تواند افزایش ارزش ریالی بازار منطبق بر بخش واقعی اثتصاد و تولید باشد که واضحا برای صحت سنجی آن باید افت و رشد آن را با سایر متغیرها در نظر گرفت.

 بورس در قله، سرمایه‌ها در دره!

همان‌طور که مشخص است ارزش ریالی بازار سرمایه در ۷ ماهه گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. افزایش ۳۰ درصدی ارزش بازار در ۷ ماهه گذشته نشان‌گر افزایش قیمت هر سهم بوده است. به بیان دیگر، رشد ۷ ماهه بازار سرمایه به راحتی از سود یک ساله بانکی عبور کرده که می‌تواند دست‌آورد مهمی برای سرمایه‌گذاران در ۴ ساله گذشته به حساب بیاید.

اما ارزش دلاری بازار قیاس دقیق‌تری از عملکرد سرمایه‌گذاران مخابره می‌کند؛ هم بازتابی از شاخص دلار خواهد بود و هم نمایانگر تورم کشور است. نمودار ارزش دلاری بازار سرمایه اما، دقیقا مسیر خلاف جهت ارزش ریالی را طی کرده است؛ به طوری که از عدد ۱۳۹ میلیارد دلار در مرداد ماه ۱۴۰۳، به ۱۲۰ میلیارد دلار در بهمن ماه رسیده است که البته با تداوم روند نزولی شاخص کل به سطوح پایین‌تری خواهد رسید.

 بورس در قله، سرمایه‌ها در دره!

افت تقریبا ۱۴ درصدی ارزش دلاری بورس یک زنگ خطر اقتصادی محسوب می‌شود؛ عاملی که نشان می‌دهد که رشد بازار تنها یک پدیده اسمی بوده است. حتی می‌توان استدلال کرد که نرخ رشد بازار سرمایه کمتر از نرخ تورم و ارزش پول ملی بوده و عملا ارزش واقعی سرمایه‌های موجود در بازار کاهش یافته است و سرمایه‌گذاران به‌جای افزایش واقعی دارایی‌هایشان، صرفا با افزایش اسمی در حساب‌هایشان مواجه هستند.

این افت ارزش دلاری بازار اتفاقی نیست و منطق بسیار قوی در پسِ خود دارد؛ منطقی که سرمایه‌گذاران کلان اقتصادی را نیز مجاب کرده است که بازار دیگری را برای کسب بازدهی بیشتر برگزینند. چرا که برای سرمایه‌گذاران، عملکرد و سودآوری شرکت‌های بورسی مهم است و به هیچ وجه به عقب ماندگی بازار سرمایه از بازارهای موازی توجهی نمی‌کنند.

 بورس در قله، سرمایه‌ها در دره!

طبق تصویر فوق، صنایع پراقبال بازار سرمایه در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش محسوسی در سودآوری را تجربه کردند؛ به طوری که صنایع فرآورده‌های نفتی، فلزا اساسی و کانه‌های فلزی، هر کدام با کاهش ۳۳، ۱۶ و ۱۲ درصدی مواجه شدند.

حتی انتظار می‌رود شیب این نزول بیشتر شود، چرا که ناترازی‌های انرژی نقش بسیار مهمی در فعالیت و تولید شرکت‌ها ایفا می‌کند که امیدی به بهبود آن حداقل در کوتاه مدت وجود ندارد. از سوی دیگر ریسک ترامپ تا حد زیادی صادرات ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد که واضحا شرکت‌های صادرات‌محور از درآمد دلاری محروم می‌شوند.

حال سوال این است که آیا بازار سرمایه می‌تواند همچنان، پربازده‌ترین بازار کشور در بلند مدت باشد؟

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=185449

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.