• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26474اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 3

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

تالار شیشه‌ای بازار سرمایه قرمزپوش شد بورس قرمز ماند دومین روز ریزش سنگین بورس/ عقب‌نشینی شاخص‌کل از کانال ۳.۱ میلیون تدوام انتظار در بازار خودرو؛ عقب‌نشینی شاهین و ساینا در سایه مذاکرات +جدول واکنش منفی بورس به ابهام در مذاکرات هسته‌ای؛بازار در انتظار سیگنال فروش ویژه نهال گردو و بادام گلدانی با باردهی تضمینی ارسال یک روزه به سراسر کشور فروشگاه آنلاین دیجی‌شهر؛ خرید اقساطی مقرون‌ به‌صرفه و شفاف حرکت خلاف جهت صندوق‌های طلا و بورس/ حباب طلا منفی شد؛ دلار در محدوده رنج هشدار مهم عضو شورای شهر تهران؛شهرداری می خواهد چک سفید امضا بگیرد آینده‌ای خاکستری اسکانس سبز؛ افول آرام یا سقوط ناگهانی دلار؟ به دنبال میانبری برای موفقیت در کنکور ریاضی ۱۴۰۴ هستید؟ ایران خودرو ترسید / غولی که در خودروسازی کشور پنهان شده، بیدار می شود؟ تفارس در بازار دوم فرابورس درج شد بررسی ۳ سیاست کلیدی مسکن در جلسه کارگروه مجمع تشخیص مصلحت پای خودرو به بورس کالا باز می‌شود؟ سود سهام ۳۵۰ هزار سهام‌دار پرداخت شد نوسان تولید صنایع بورسی در فروردین ۱۴۰۴؛ رشد در فلزات و خودرو، افت در شیمیایی و نفتی تصویب ممنوعیت توسعه خودرومحور و نوسازی حمل‌ونقل عمومی در تهران رکوردشکنی ETF شرکت بلک‌راک هم‌زمان با قدرت‌نمایی بیت‌کوین واکنش بازارها به دور چهارم مذاکره ایران و آمریکا نوسانات اندک در بازار خودرو؛ زیر سایه انتظار برای مذاکرات +جدول قیمت سازمان بورس از نقش منفعل به تنظیم‌گر فعال تغییر مسیر داد حمایت از شرکت‌های بورسی در استان‌ها تقویت می‌شود / منافع بورس، منافع عمومی است سخنگوی دولت: صنعت نفت، موتور محرک اقتصاد کشور است

1

کامپیوتر کوانتومی زنده شد

  • کد خبر : 184707
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
کامپیوتر کوانتومی زنده شد

آیا DNA، این مولکول بنیادین حیات می‌تواند به یک کامپیوتر کوانتومی زنده تبدیل شود؟ دانشمندان چینی با دستکاری DNA، مرزهای زیست‌شناسی و فیزیک کوانتومی را شکستند. اما چگونه می‌توان اطلاعات را درون این ساختار زنده کدگذاری کرد؟ این خبر، پاسخ شگفت‌انگیز پژوهشگران به این پرسش را فاش می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، حققان دانشگاه پکن با فناوری رزونانس الکتریکی هسته‌ای، چرخش اتم‌های نیتروژن در DNA را کنترل کردند. این روش، اطلاعات ژنتیکی و ساختار سه‌بعدی DNA را در جهت چرخش‌های هسته‌ای کدگذاری کرده و راه را برای ساخت سامانه‌های محاسبات کوانتومی مبتنی بر DNA هموار می‌سازد. آینده‌ محاسبات، اکنون در دل مارپیچ‌های ژنتیکی نهفته است.

به نقل از ایرنا، پژوهشگران در مطالعه‌ای پیشگامانه، از فناوری رزونانس الکتریکی هسته‌ای برای کنترل چرخش‌های هسته‌ای اتم‌های نیتروژن در DNA استفاده کردند. این روش نوین، امکان دستکاری مصنوعی ساختار DNA را برای کاربردهای محاسباتی فراهم می‌کند و دریچه‌ای به سوی توسعه کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر DNA باز کرده است.

این تحقیق که در مجله «محاسبات هوشمند» (Intelligent Computing) منتشر شده، با ترکیب شبیه‌سازی‌های دینامیک مولکولی، محاسبات کوانتومی شیمیایی و تحلیل‌های نظری، چگونگی تغییر الگوهای گرادیان میدان الکتریکی را در بازهای DNA و موقعیت اتم‌های نیتروژن بررسی کرده است. نتایج نشان می‌دهد که جهت‌گیری چرخش‌های هسته‌ای نیتروژن، اطلاعات ژنتیکی و ساختار سه‌بعدی DNA را به‌صورت کدگذاری‌شده در خود نگه می‌دارد.

یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: ما الگوهای جهت‌گیری محورهای اصلی گرادیان میدان الکتریکی در اتم‌های نیتروژن DNA را کشف کرده‌ایم. این جهت‌گیری‌ها به نوع بازها و ساختار سه‌بعدی DNA وابسته است و می‌تواند به‌عنوان سازوکاری برای ذخیره‌سازی اطلاعات در کامپیوترهای کوانتومی آینده استفاده شود.

جهت‌گیری گرادیان میدان الکتریکی در اتم‌های نیتروژنِ متصل به سه اتم (مانند بازهای آدنین و گوانین)، همیشه عمود بر صفحه باز است. در اتم‌های نیتروژنِ متصل به دو اتم سیتوزین و تیمین، جهت‌گیری محور اصلی یا در راستای نیمساز پیوندها است یا نزدیک به عمود بر آن. بازهای سیتوزین و تیمین تغییرپذیری بیشتری در جهت‌گیری چرخش‌های هسته‌ای نشان می‌دهند.

این مطالعه ادامه‌ تحقیقات قبلی تیم است که بر کنترل چرخش‌های هسته‌ای سدیم در غشاهای فسفولیپیدی با رزونانس الکتریکی متمرکز بود. یافته‌های جدید این گروه، درک عمیق‌تری از ارتباطات پیچیده بین گرادیان میدان الکتریکی، جهت‌گیری اتم‌های نیتروژن و ساختار DNA ارائه می‌دهد و مسیر طراحی کامپیوترهای کوانتومی و پردازش اطلاعات ژنتیکی را متحول می‌کند.

کشف الگوهای چرخش هسته‌ای نیتروژن در DNA، نه‌تنها پنجره‌ای به‌سوی محاسبات کوانتومی مولکولی باز می‌کند، بلکه امکان دستکاری هدفمند ساختارهای ژنتیکی برای کاربردهای زیست‌فناوری و پزشکی را نیز تقویت خواهد کرد. این پژوهش گامی کلیدی در هم‌گرایی فیزیک کوانتومی، زیست‌شناسی و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=184707

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.