• امروز : شنبه - ۲۸ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27914اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 23

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴/ پرچمدار سامسونگ چند؟+ جدول هوشمندسازی فولاد سنگان: گامی بلند به سوی بهره وری و توسعه پایدار استمهال ۳ ماهه مالیات واحد‌های تولیدی آسیب‌دیده از قطع برق و گاز تحول دیجیتال در بازار سرمایه ایران: از ضرورت فناورانه تا اولویت راهبردی افشاگری صندوق بین‌المللی پول: السالوادور هیچ بیت کوین جدیدی خریداری نکرده است! اتفاقی تاریخی: ETF های اتریوم برای نخستین بار از ETF های بیت کوین پیشی گرفتند انباشت اتر ادامه دارد: شرکت بیت دیجیتال ۲۰ هزار اتریوم دیگر خریداری کرد! واتساپ در روسیه فیلتر می‌شود؟ خوش به حال معلمان و فرهنگیان شد قابل توجه جویندگان کار ؛ استخدام دولت شوید دریایی از اسکناس ایرانی وارد خزانه دولت شد؛ مردم گُل کاشتند قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۲۸ تیر اعلام شد + جدول قیمت دلار اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) یارانه دهک‌های ۴ تا ۷ ویژه خرید ۱۱ کالای اساسی آماده شد قیمت بیت کوین امروز شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت اتریوم امروز شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت تتر امروز شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ قیمت ارز‌های دیجیتال امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ شت کوین چیست؟ معرفی شت کوین های انفجاری ۲۰۲۵ نقد و بررسی صرافی دیجی فینکس | آموزش ثبت نام و خرید و فروش در صرافی DigiFinex ریپل سقف تاریخی را شکست؛ آیا ۱۰ دلار هدف بعدی است؟ ۲۷ تیر نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد اتریوم به سقف تاریخی خود نزدیک می شود خریداران طلا به دردسر خوردند | بانک مرکزی به میدان آمد

2

کامپیوتر کوانتومی زنده شد

  • کد خبر : 184707
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
کامپیوتر کوانتومی زنده شد

آیا DNA، این مولکول بنیادین حیات می‌تواند به یک کامپیوتر کوانتومی زنده تبدیل شود؟ دانشمندان چینی با دستکاری DNA، مرزهای زیست‌شناسی و فیزیک کوانتومی را شکستند. اما چگونه می‌توان اطلاعات را درون این ساختار زنده کدگذاری کرد؟ این خبر، پاسخ شگفت‌انگیز پژوهشگران به این پرسش را فاش می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، حققان دانشگاه پکن با فناوری رزونانس الکتریکی هسته‌ای، چرخش اتم‌های نیتروژن در DNA را کنترل کردند. این روش، اطلاعات ژنتیکی و ساختار سه‌بعدی DNA را در جهت چرخش‌های هسته‌ای کدگذاری کرده و راه را برای ساخت سامانه‌های محاسبات کوانتومی مبتنی بر DNA هموار می‌سازد. آینده‌ محاسبات، اکنون در دل مارپیچ‌های ژنتیکی نهفته است.

به نقل از ایرنا، پژوهشگران در مطالعه‌ای پیشگامانه، از فناوری رزونانس الکتریکی هسته‌ای برای کنترل چرخش‌های هسته‌ای اتم‌های نیتروژن در DNA استفاده کردند. این روش نوین، امکان دستکاری مصنوعی ساختار DNA را برای کاربردهای محاسباتی فراهم می‌کند و دریچه‌ای به سوی توسعه کامپیوترهای کوانتومی مبتنی بر DNA باز کرده است.

این تحقیق که در مجله «محاسبات هوشمند» (Intelligent Computing) منتشر شده، با ترکیب شبیه‌سازی‌های دینامیک مولکولی، محاسبات کوانتومی شیمیایی و تحلیل‌های نظری، چگونگی تغییر الگوهای گرادیان میدان الکتریکی را در بازهای DNA و موقعیت اتم‌های نیتروژن بررسی کرده است. نتایج نشان می‌دهد که جهت‌گیری چرخش‌های هسته‌ای نیتروژن، اطلاعات ژنتیکی و ساختار سه‌بعدی DNA را به‌صورت کدگذاری‌شده در خود نگه می‌دارد.

یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: ما الگوهای جهت‌گیری محورهای اصلی گرادیان میدان الکتریکی در اتم‌های نیتروژن DNA را کشف کرده‌ایم. این جهت‌گیری‌ها به نوع بازها و ساختار سه‌بعدی DNA وابسته است و می‌تواند به‌عنوان سازوکاری برای ذخیره‌سازی اطلاعات در کامپیوترهای کوانتومی آینده استفاده شود.

جهت‌گیری گرادیان میدان الکتریکی در اتم‌های نیتروژنِ متصل به سه اتم (مانند بازهای آدنین و گوانین)، همیشه عمود بر صفحه باز است. در اتم‌های نیتروژنِ متصل به دو اتم سیتوزین و تیمین، جهت‌گیری محور اصلی یا در راستای نیمساز پیوندها است یا نزدیک به عمود بر آن. بازهای سیتوزین و تیمین تغییرپذیری بیشتری در جهت‌گیری چرخش‌های هسته‌ای نشان می‌دهند.

این مطالعه ادامه‌ تحقیقات قبلی تیم است که بر کنترل چرخش‌های هسته‌ای سدیم در غشاهای فسفولیپیدی با رزونانس الکتریکی متمرکز بود. یافته‌های جدید این گروه، درک عمیق‌تری از ارتباطات پیچیده بین گرادیان میدان الکتریکی، جهت‌گیری اتم‌های نیتروژن و ساختار DNA ارائه می‌دهد و مسیر طراحی کامپیوترهای کوانتومی و پردازش اطلاعات ژنتیکی را متحول می‌کند.

کشف الگوهای چرخش هسته‌ای نیتروژن در DNA، نه‌تنها پنجره‌ای به‌سوی محاسبات کوانتومی مولکولی باز می‌کند، بلکه امکان دستکاری هدفمند ساختارهای ژنتیکی برای کاربردهای زیست‌فناوری و پزشکی را نیز تقویت خواهد کرد. این پژوهش گامی کلیدی در هم‌گرایی فیزیک کوانتومی، زیست‌شناسی و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=184707

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.