• امروز : سه شنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26489اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 3

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین دو خودروی خلاف جهت بازار امروز؛ «اطلس G» ارزان شد، «تارا اتومات V4» گران +جدول قیمت پایان موفقیت‌آمیز یک پذیره‌نویسی دیگر به همت تفارس وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو درباره قیمت طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی از مرداد ماه وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران چشم انداز خساپا؛ از بلوک ۴۲ درصدی تا نمودار سهم روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها بازار ارز و سکه تا دور بعدی مذاکرات چه روندی دارد؟ تالار شیشه‌ای بازار سرمایه قرمزپوش شد بورس قرمز ماند دومین روز ریزش سنگین بورس/ عقب‌نشینی شاخص‌کل از کانال ۳.۱ میلیون تدوام انتظار در بازار خودرو؛ عقب‌نشینی شاهین و ساینا در سایه مذاکرات +جدول واکنش منفی بورس به ابهام در مذاکرات هسته‌ای؛بازار در انتظار سیگنال فروش ویژه نهال گردو و بادام گلدانی با باردهی تضمینی ارسال یک روزه به سراسر کشور فروشگاه آنلاین دیجی‌شهر؛ خرید اقساطی مقرون‌ به‌صرفه و شفاف حرکت خلاف جهت صندوق‌های طلا و بورس/ حباب طلا منفی شد؛ دلار در محدوده رنج هشدار مهم عضو شورای شهر تهران؛شهرداری می خواهد چک سفید امضا بگیرد

1

دیسک‌هایی با پوشش ایدز! / اولین حمله باج‌افزاری تاریخ

  • کد خبر : 183290
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵
دیسک‌هایی با پوشش ایدز! / اولین حمله باج‌افزاری تاریخ

اولین حمله‌ی باج‌افزاری گسترده در جهان با استفاده از فلاپی‌دیسک‌های ۵٫۲۵ اینچی انجام شد که در نوع خود بسیار عجیب و البته جالب بود.

به گزارش خبرآنلاین، ۳۵ سال پیش بزرگ‌ترین تحقیق جنایی سایبری آن زمان در واکنش به اولین نمونه‌ی شناخته‌شده‌ی باج‌افزار در جهان آغاز شد. این باج‌افزار پیشگام را که روی فلاپی دیسک ۵٫۲۵ اینچی با عنوان «اطلاعات ایدز – دیسکت مقدماتی نسخه‌ی ۲» پنهان شده بود، زیست‌شناس آمریکایی به نام دکتر جوزف لوئیس اندرو پاپ جونیور توسعه داد. حدود ۲۰ هزار نسخه از فلاپی مورد بحث بین مشترکین مجله‌ی PC Business World، لیست‌های پستی مختلف و حتی نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در یکی از کنفرانس‌های مرتبط با ایدز توزیع شد.

به نقل از زومیت، به نوشته‌ی Heise، اولین حمله‌ی باج‌افزاری با انتخاب هدف هوشمندانه و روش زیرکانه برای نفوذ، از ترس مردم نسبت به ویروس جدید و خطرناک ایدز بهره برد. در آن زمان، آگاهی مردم از ویروس‌های کامپیوتری بسیار پایین بود، چه رسد به نوع جدیدی از بدافزار که با هدف اخاذی طراحی شده باشد.

باج‌افزار Dr. Popp در مقایسه با حملات پیشرفته‌ی امروز عملکردی نسبتاً ابتدایی داشت. این بدافزار فقط نام فایل‌ها را رمزنگاری می‌کرد و نه محتوای آن‌ها را. همین سادگی باعث شد که متخصصانی مانند جان ساتکلیف و جیم بیتس ابزارهای مؤثری برای مقابله با تهدید مذکور طراحی کنند. این ابزارها شامل برنامه‌هایی به نام AIDSOUT (برای حذف بدافزار) و AIDSCLEAR (برای بازیابی پوشه‌های مخفی) بود که با ترکیب در برنامه‌ای به نام CLEARAID به کاربران آسیب‌دیده ارائه شد.

با وجود این، خسارت‌های مالی و از دست‌دادن اطلاعات برای بسیاری از قربانیان باج‌افزار Dr. Popp اجتناب‌ناپذیر بود. برای مثال، سازمان بهداشتی ایتالیایی اطلاعات حاصل از ۱۰ سال تحقیق خود را به دلیل حمله‌ی مذکور از دست داد.

دکتر پاپ جونیور علاوه‌بر اینکه یکی از اولین مجرمان سایبری مؤثر تاریخ به شمار می‌رود، رفتارهای عجیب و غیرمعمولی داشت. پس از چندین بازداشت و استرداد، روانپزشکان لندن او را فاقد سلامت روانی برای محاکمه تشخیص دادند. گفته می‌شود او قبل از محاکمه رفتارهای عجیبی از خود نشان می‌داد و همین رفتارها باعث شد به‌جای زندان به بیمارستان روانی مازلی لندن منتقل شود.

اجرای حمله‌ی پیچیده‌ای مثل باج‌افزار Dr. Popp از سوی فردی که گفته می‌شود فاقد سلامت روانی بوده است، همچنان جای سؤال دارد. هزینه‌های این حمله از جمله توزیع فلاپی‌ها (حدود ۱۰ هزار پوند آن زمان معادل ۳۱,۷۹۴ پوند امروز)، ثبت شرکت PC Cyborg و حساب‌های آن در پاناما و اجاره‌خانه در لندن، به‌شدت قابل توجه بود. به‌هرحال، درخواست باج به گونه‌ای تنظیم شده بود که حتی اگر فقط یک درصد از قربانیان مبلغ خواسته‌شده را پرداخت می‌کردند، سود چشمگیری به‌دست سازندگان باج‌افزار می‌رسید.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=183290

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.