• امروز : چهارشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26499اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 0

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی رهن کامل آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان سهم چشمگیر استان تهران از معاملات بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۴ پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین دو خودروی خلاف جهت بازار امروز؛ «اطلس G» ارزان شد، «تارا اتومات V4» گران +جدول قیمت پایان موفقیت‌آمیز یک پذیره‌نویسی دیگر به همت تفارس وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو درباره قیمت طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی از مرداد ماه وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران چشم انداز خساپا؛ از بلوک ۴۲ درصدی تا نمودار سهم روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها

0

هشدار جدی وزارت بهداشت درباره ویروس جدید | این افراد واکسن بزنند

  • کد خبر : 181674
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
هشدار جدی وزارت بهداشت درباره ویروس جدید | این افراد واکسن بزنند

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که بیماری آنفلوآنزا در حال حاضر در کشور شیوع دارد اما هنوز به سطح همه‌گیری نرسیده است. بر اساس گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت، آنفلوآنزا، کووید۱۹ و سرماخوردگی به‌عنوان مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی حاد کنونی در جهان شناخته می‌شوند. همچنین، تاکنون شواهدی درباره شیوع گسترده بیماری‌های ویروسی با علائم گوارشی گزارش نشده است.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ های آمریکا و اروپا، طی دو هفته گذشته موارد ابتلا به آنفلوآنزا، ویروس RSV و کووید۱۹ در این مناطق با افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی همراه بوده است. آنفلوآنزا بیشترین سهم در مثبت شدن تست‌ها میان مبتلایان شناسایی‌شده را به خود اختصاص داده است. همچنین، در آخرین بررسی‌های مربوط به پاتوژن‌های ویروسی در ایران، نشانه‌ای از ظهور بیماری ویروسی جدید با علائم خاص گوارشی مشاهده نشده است.

آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی بسیار واگیردار است که در فصل های سرد سال بیشتر دیده می شود و اکثر افراد معمولا در عرض هفت تا ۱۰ روز بدون هیچ مشکلی از درگیری بیماری آنفلوانزا بهبود می یابند.

اما اگر افراد گروه پرخطر به بیماری آنفلوانزا مبتلا شوند ممکن است دچار عوارضی تهدیدکننده زندگی شوند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به دلیل بیماری خاص یا مصرف دارو، مبتلایان به آسم، دیابت جزو گروه پرخطر هستند.

بیماران مبتلا به بیماری ‌های زمینه ای مزمن مانند بیماری های قلبی، کلیوی ریوی و کبد و بیماران چاق در گروه پرخطر آنفلوانزا هستند. به بیمارانی که در گروه پرخطر قرار دارند، توصیه می ‌شود با بروز علائم بیماری آنفلوانزا، فوراً به پزشک مراجعه کنند.

بیماری آنفولانزا با شروع ناگهانی تب، سرفه، سردرد، درد ماهیچه ها و مفاصل، ضعف، گلودرد و ترشح و گرفتگی بینی ظاهر می شود و در اکثر بیماران به طور متوسط ‌طی یک هفته بدون هیچ درمانی از این بیماری بهبود می یابند، اما در افرادی مانند زنان باردار، افراد زیر ۵ سال و بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی و بیماری های مزمن (مانند بیماری های قلب، ریه، کلیه، متابولیک، کبد و هماتولوژی) این بیماری شدید تر می باشد، حتی ممکن است در این افراد مرگ و میر اتفاق افتد.

این بیماری از طریق انتقال ویروس آنفلوانزا در ترشحات تنفسی، از فردی به فرد دیگر با عطسه، سرفه، صحبت کردن و حتی لمس کردن اشیاء منتقل می شود. تنها بودن در یک محیط بسته با افراد بیمار برای انتقال بیماری کافی است. دوره کمون این بیماری به طور متوسط ‌بین یک تا چهار روز متغیر است.

ضرورت تزریق واکسن برای بیماران خاص

در همین رابطه قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه بیماران مبتلا به بیماری ‌های زمینه ای مزمن مانند بیماری های قلبی، کلیوی ریوی و کبد، کودکان و سالمندان در گروه پرخطر آنفلوانزا هستند، گفت: به بیمارانی که در گروه پرخطر قرار دارند، توصیه می ‌شود حتما در شروع فصل سرما وهمه گیری واکسن تزریق کرده و با بروز علائم بیماری آنفلوانزا، فوراً به پزشک مراجعه کنند.

وی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، افزود: یافته‌های ما نشان می‌دهد که در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوانزا بوده است. نوع غالب آنفلوانزا نیز از نوع A و زیرگونه H۱N۱ است که همان آنفلوآنزای فصلی است.

یافته‌ها نشان می‌دهد که در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوانزا بوده است.

وی افزود: رصدهای دو ماه اخیر نشان می‌دهد که شیوع آنفلوانزا به صورت تدریجی افزایش یافته و به بیش از ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده و این میزان شیوع، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه آنفلوانزا در این فصل از سال است.

مرادی با بیان اینکه الگوی شیوع امسال با الگوهای سال‌های قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ همخوانی دارد، گفت: البته در برخی از استان‌ها، فراوانی آنفلوانزا نسبت به سایر عفونت‌های تنفسی بیشتر است.

حمید عمادی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این زمینه گفت: از اوایل آذرماه، موارد ابتلا به آنفلوآنزا افزایش یافت، ویروس‌های شایع شامل گونه‌های H۱N۱، H۳N۲ و آنفلوآنزای B هستند، این بیماری معمولاً در ماه‌های آذر، دی و بهمن به اوج می‌رسد و هر پیک آن حدود هشت هفته طول می‌کشد.

وی توضیح داد: آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی شروع می‌شود و مبتلایان زمان دقیق شروع علائم را به‌خاطر دارند، بیماران معمولاً می‌گویند حالشان خوب بوده و ناگهان دچار تب و علائم شده‌اند، این ویژگی بالینی از نشانه‌های بارز آنفلوآنزا است.

مردم رعایت بهداشت، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و در صورت امکان تزریق واکسن آنفلوآنزا را جدی بگیرند

وی با تأکید بر لزوم مراقبت بیشتر در این دوره، از عموم مردم خواست تا رعایت بهداشت، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و در صورت امکان تزریق واکسن آنفلوآنزا را جدی بگیرند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به ویژگی‌های بیماری آنفلوآنزا و اهمیت پیشگیری از آن گفت: آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و با علائمی مانند خستگی شدید، کوفتگی، درد مفاصل، بدن‌درد شدید، آبریزش بینی، گلودرد، عطسه و گاهی تهوع، استفراغ یا اسهال همراه است.

عمادی تاکید کرد: سرفه معمولاً در مراحل بعدی بیماری شروع می‌شود و شدت علائم ممکن است بسته به وضعیت سیستم ایمنی فرد متفاوت باشد.


منبع:

ایرنا



کدخبر:
۳۴۴۵۱۷


سارا سمیع شمس

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=181674

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.