• امروز : دوشنبه - ۳۰ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 21 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 28024اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 22

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

هشدار رابرت کیوساکی: سقوط بیت کوین نزدیک است سه ایالت آمریکا قانون ذخیره بیت‌ کوین را تصویب کردند هشدار ؛ این نوع تبلیغ در فضای مجازی ممنوع شد شرکت‌های بزرگ در سال ۲۰۲۵ میزان خرید اتریوم را افزایش داده‌اند گوشی جدید سامسونگ رکورد شکست یارانه کالابرگ رسماً به دهک‌های متوسط رسید؛ وزیر حرف آخر را زد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۳۰ تیر اعلام شد + جدول سقوط قیمت دلار در بازار آزاد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) زمان‌بندی واریز یارانه تیرماه دهک‌های دهک‌های چهارم تا نهم؛ انتظار برای خبر خوش قیمت طلا اعلام شد خبر رسمی درباره فعالیت بورس در چهارشنبه | بازار سهام تعطیل شد؟ وزیرکار درب خروج را به افغانی‌ها رسماً نشان داد قیمت بیت کوین امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت تتر امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت اتریوم امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ بررسی کامل بروکر آلپاری برای معامله‌گران ایرانی تعرفه ‌های متقابل چیست و چه تاثیری بر بازار رمزارزها دارد؟ تحلیل تکنیکال تزوس (XTZ)؛ رشد ۱۰۰ درصدی ادامه‌دار است؟ | ۲۹ تیر واچ لیست هفتگی بیت‌پین | سه رمزارز جذاب برای آلت سیزن (۲۹ تیر) لایت کوین در مسیر صعود؛ اهداف بعدی LTC کجاست؟ | ۲۹ تیر فرصت دوباره برای مردم؛ تسهیلات جدید اشتغال در راه است سیگنال آلت‌کوین‌ها پس از ۴ سال انتظار؛ آلت‌سیزنی توفانی در راه است؟+ نمودار تحلیلگر مطرح: قیمت بیت کوین در این چرخه به ۱۴۲,۰۰۰ دلار می‌رسد دولت انگلیس قصد فروش میلیاردها دلار بیت کوین مصادره‌شده را دارد

2

گنجی بزرگ و پنهان / حجم عظیمی از طلا که دیده نمی‌شود

  • کد خبر : 178472
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۴
گنجی بزرگ و پنهان / حجم عظیمی از طلا که دیده نمی‌شود

در جایی که به خاطر ساخت میلیاردها سکه برای بیش از ۳۰ کشور دنیا شهرتی جهانی دارد، راهکاری برای بازیابی فلزات از زباله‌های الکترونیکی مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرآنلاین، زباله‌های الکترونیکی ( که E-Waste یا WEEE نیز نامیده می‌شوند)، سریع‌ترین و درحال گسترش‌ترین جریان زباله‌ای در دنیاست. طبق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، برآورد می‌شود که سالانه ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی در سراسر جهان تولید می‌شود که وزن آنها از تمام هواپیماهای تجاری که تاکنون ساخته شده بیشتر است. ولی تنها ۲۰% از این زباله‌های الکترونیکی به شکل رسمی بازیافت می‌شوند و اکثر آنها دور ریخته شده یا به مراکز دفن زباله فرستاده شده و یا سوزانده می‌شوند.

با افزایش تقاضاها برای دستگاه‌های قابل حمل و سریع الکترونیکی، میزان زباله‌های الکترونیکی نیز افزایش می‌یابد. در سال ۲۰۱۹، مجمع جهانی اقتصاد برآورد کرد که در سال ۲۰۵۰، تولید سالانه زباله‌های الکترونیکی بیش از دو برابر شده و به بیش از ۱۲۰ میلیون تن در سال خواهد رسید.

طلا هم مثل تمام مواد خام حیاتی، یک منبع محدود است و حدود ۷% از طلای جهان در حال حاضر در لوازم الکترونیکی بلااستفاده قرار دارد. استخراج طلا، معمولا شامل دستگاه‌هایی می‌شود که به اتحادیه اروپا یا آسیا صادر می‌شوند؛ چرا که در این مناطق، زباله‌های الکترونیکی در دماهای بسیار بالا و در فرآیندی خام و با کربن فشرده ذوب می‌شوند.

مارک لاوریج، مدیر بازرگانی ضرابخانه سلطنتی در این باره گفته:« اگر ما زباله تولید می‌کنیم، باید مسئولیت تفکیک آن را نیز برعهده بگیریم و نباید زباله‌ها را به کشور دیگری منتقل کنیم تا آنها را برای ما تفکیک کنند.»

روند استخراج به چه ترتیب است؟

بردهای الکترونیکی در بدو ورود، بررسی می‌شوند و در یک قیف بزرگ نقره‌ای قرار می‌گیرند که این ماده خام را به سمت یک دستگاه بزرگ چند رنگی هدایت می‌کند. تونی بیکر، مدیرنوآوری تولید دراین باره توضیح داده که با جدا شدن و شکستن بردهای مدار به صورت مکانیکی، تمام قطعات و اجزای غیرطلا، در یک طرف نگه داشته می‌شوند و قطعات حاوی طلا، از جمله پورت‌های USB به صورت دیجیتالی شناسایی شده و به یک راکتور ۵۰۰ لیتری منتقل می‌شوند. در این مرحله “محلول سبز جادویی” در مقیاس به مراتب بزرگتری اضافه شده و طلاها استخراج شده و قطعات طلا تولید می‌شوند.

gold-2.jpg

از آنجا که در ابتدای کار، حجم زیادی از موادی غیر از طلا از گردونه کار خارج می‌شوند، پردازش شیمیایی فقط برروی قطعات حاوی طلا انجام خواهد شد. مواد خامی که توسط ضرابخانه سلطنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، به جای لپ تاپ یا تلفن های همراه، از بردهای مداری تشکیل شده و زمانی که طلا استخراج شد، باقیمانده اجزا که از جنس طلا نیستند، همگی برای استفاده مجدد به بخش‌های مختلف زنجیره تامین فرستاده خواهند شد تا چیزی هدر نرود. طبق گفته لاوریج، محتوای طلای موجود، بسته به مواد اولیه، بین ۶۰ تا ۹۰۰ بخش در یک میلیون متغیر است.

در «گنج پنهان شده در لپ‌تاپ و موبایل‌های قدیمی» بیشتر درباره بازیافت زباله‌های الکترونیکی بخوانید.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=178472

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.