• امروز : چهارشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26509اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 10

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

تغییرات اندک قیمت‌ در بازار خودرو +جدول قیمت رشد ۲۴ درصدی فروش شرکت‌های بورسی در سال ۱۴۰۳ / «شپنا» در صدر پرفروش‌ها مجوز بزرگترین تامین مالی بازار سرمایه صادر شد لزوم تسهیل ایجاد شرکت‌های پروژه برای تحقق شعار سال / انتقاد طغیانی از تعلل دستگاه‌ها در جذب سرمایه برای تولید رشد تاریخی بورس با تداوم مذاکرات ایران و آمریکا / ورود بالای پول به معاملات خرد بازار سرمایه واکنش صعودی بورس به تداوم مذاکرات؛ ورود بی‌سابقه نقدینگی به بازار گروه مالی هلدینگ خلیج فارس، مجوز گرفت ورود تعاونی‌ها به بورس در آستانه عملیاتی شدن / تأکید بر نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه‌ها اهرمی نارنج و سرو در صدر بازدهی سه‌ماهه صندوق‌های سهامی زمان آزمون‌های گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار سرمایه اعلام شد هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی رهن کامل آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان سهم چشمگیر استان تهران از معاملات بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۴ پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین

1

کمبود وحشتناک نیروی کار ایرانی | کارفرما با ذره‌بین به دنبال کارگر بگردد!

  • کد خبر : 175624
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
کمبود وحشتناک نیروی کار ایرانی | کارفرما با ذره‌بین به دنبال کارگر بگردد!

میزان پایین دستمزد باعث شده است که به گفته فعالان کارگری، کارفرمایان با دقت بیشتری به دنبال کارگران بگردند، زیرا کارگران فعالیت در مشاغلی با درآمد بیشتر را به حقوق قانونی کار ترجیح می‌دهند.

حرکت تدریجی کارگران به سمت مشاغل کاذب و دلالی به دلیل دستمزدهای پایین، باعث خواهد شد که مشاغل با کمبود نیروی کار مواجه شوند و این خطری است که به‌طور جدی در نظر گرفته نشده است.

در بحث تعیین دستمزد کارگران همواره استدلال می‌شود که افزایش دستمزدها بر اساس نرخ تورم، که مطابق قانون کار است، منجر به افزایش نقدینگی و در نتیجه تورم خواهد شد که اثر افزایش دستمزدها را خنثی می‌کند و مضرات آن بر فوایدش غلبه خواهد کرد. این استدلال همواره در تعیین دستمزد، وزن بیشتری داشته است. به یاد نمی‌آوریم که به جز سال ۱۴۰۱ که دستمزدها با افزایش ۵۷ درصدی مواجه شد، مبالغی تعیین شده باشد که بتواند نیازهای ابتدایی زندگی روزمره را برای کارگران تأمین کند.

اما مسئله سرکوب دستمزدی تبعات دیگری را به‌همراه داشته که چندان به آن پرداخته نمی‌شود و تداوم این امر در حال حاضر کشور را با بحران نیروی کار مواجه کرده است.

مقایسه آمارهای توزیع اشتغال در شاخه‌های مختلف اقتصاد بین سال‌های ۱۳۹۴و ۱۳۹۵و مقایسه آن با سال‌های ۱۴۰۰به بعد، گویای تغییر آرایش اقتصاد ایران و بازار کار است و بیانگر این است که شاغلین کشاورزی، صنعت و ساختمان به مشاغل خدماتی سرازیر شده اند. چرا که درآمد بخش خدمات از سایر بخش ها بیشتر است و این انقادی است که بسیاری از کارشناسان بازار کار وارد می کنند و معتقدند که دستمزد پایین باعث کاهش اقتصاد مولد ورشد اقتصاد خدماتی شده است.

کارگران

کارفرما با ذره‌بین به دنبال کارگر بگردد!

اکبر شوکت،رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفت و گویی با  اشاره به اینکه کمبود کارگر به دلیل دستمزد پایین است گفت: ️دلیل اصلی تمایل افراد برای انجام مشاغل خدماتی قطعاً شورای عالی کار است؛ به صراحت می‌توان گفت با اشتباهات پی در پی و مکرری که شورای عالی کار که یک بار در سال۹۸ و دومرتبه هم در سال‌های ۱۴۰۱و ۱۴۰۲مرتکب شدند و خصوصاً تغییراتی که در سبد معیشت ایجاد کردند تا دستمزد را به صورت واقعی افزایش ندهند، باعث سرخوردگی بسیار وحشتناک در جامعه کارگری و بی‌انگیزگی حوزه‌های صنعت و تولید شد.

وی ادامه داد: همان ۵سال قبل و حتی ۲ و ۳ سال پیش که مسئولین دچار این اشتباهات شدند,یادآوری کردم که آقایان کارفرما! خوشحال نباشید که حقوق‌ها برابر با تورم افزایش پیدا نکرده است و خودتان را پیروز میدان ندانید؛ چون چندسال دیگر باید ذره‌بین به دست بگیرید و دنبال کارگر بگردید.

این فعال کارگری  گفت: دستمزدی که وزارت کار برای کارگران تعیین کرد جوابگوی زندگی آنها نیست و به همین دلیل است که کارگران ترجیح می‌دهند به جای اینکه در یک واحد تولیدی مشغول کار شوند به سمت مشاغل کاذب و دلالی بروند, چرا که سود بیشتری دارد. مشاغل کاذب درآمد بیشتری از درآمد تعیین شده کارگران تحت پوشش قانون کار دارد. با هزینه‌هایی که کارگران برای بحث مسکن دارند بخشی از حقوقشان صرف تأمین این نیاز می‌شود، بنابراین ترجیح می‌دهند مشاغل کاذب را انتخاب کنند.

شوکت بیان کرد: نیروی کار تحصیلکرده مزد را منافی سطح خود می‌دانند و از طرف دیگر دستمزد پایینی که به آن‌ها پرداخت می‌شود، نمی‌تواند نیروی کار را قادر به استفاده بهینه از سبد معیشت کند. هرکدام از این موارد می‌تواند عاملی باشد تا تمایلی برای اشتغال در میان این گروه‌ها وجود نداشته باشد. درواقع این گروه از نیروی انسانی ترجیح می‌دهد با توجه به مهارت‌هایی که به دست آورده، روی به خوداشتغالی بیاورد یا مهارتش را کنار بگذارد و وارد مشاغلی شود که هیچ ارتباطی با آن‌ها ندارد,بشود.


منبع:

تسنیم



کدخبر:
۳۴۰۹۰۹

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=175624

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.