• امروز : شنبه - ۲۸ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27893اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 2

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

نفت به روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی ادامه داد اتریوم به سقف تاریخی خود نزدیک می شود خریداران طلا به دردسر خوردند | بانک مرکزی به میدان آمد قیمت طلا و دلار در انتظار محرک بازار | وضعیت بورس هفته آینده پیش بینی شد بزرگ‌ترین قانون رمزارز آمریکا زیر امضای ترامپ خروج کالاهای ضروری از بنادر بدون تخصیص ارز مجاز شد تقویت صندوق توسعه بازار با جذب ۳۵ همت منابع از ابتدای تیر گاز بیشتری به بورس انرژی تزریق می‌شود این سوپرسونیک در سکوت پرواز می‌کند! اینترنت ماهواره‌ای به این گوشی چینی آمد! رنگ جنجالی آیفون ۱۷، امضای نسل جدید اپل می‌شود؟ ارتش سوسک‌های نینجا چه ماموریتی دارند؟ پای دلار دوباره لرزید | قیمت دلار و سایر ارزها (جمعه ۲۷ تیر) طلا تسلیم‌‌ ِ دلار شد ! خبر مهم ؛ حقوق تابستانه معلمان و فرهنگیان تایید شد عاشقان خرید طلا بخوانند ؛ سیل طلا در راه است ! واردات گوشت گرم به کشور | قیمت‌ها تغییر می‌کند ؟ سهام‌داران عدالت پولدار شدند رکورد شکنی تاریخی XRP ثبت شد / راه‌اندازی اولین ETF در آمریکا اتریوم یه سقف تاریخی خود نزدیک می شود سیگنال مهم برای بیت کوین/ اولین قانون مرتبط با رمزارزها در آمریکا تصویب شد توپ جام جهانی آن‌قدر بد بود که ناسا وارد میدان شد خبر خوش وزیر رفاه ویژه کارگران | مشکل بزرگتان حل شد وعده خوش به بازنشستگان | حسابتان پر پول می‌شود

0

نوشیدن آب دریا ممکن شد / یک اختراع کارآمد

  • کد خبر : 189901
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰:۴۰
نوشیدن آب دریا ممکن شد / یک اختراع کارآمد

محققان ماده اسفنجی جالبی ساخته‌اند که می‌تواند فقط با استفاده از نور خورشید آب دریا را به آب آشامیدنی سالم تبدیل کند. این فناوری با چاپ سه‌بعدی ساخته شده و بدون نیاز به برق کار می‌کند. همچنین در آزمایش‌های میدانی موفق بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، میلیاردها نفر در سراسر جهان با کمبود آب شیرین مواجه هستند و کارخانه‌های شیرین‌سازی آب، انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کنند. برای حل‌کردن این مشکل، دانشمندان دانشگاه پلی‌تکنیک هنگ‌کنگ فناوری پایدار و کم‌هزینه‌ای توسعه داده‌اند.

این محققان موفق به ساخت یک ایروژل اسفنجی شده‌اند. برخلاف هیدروژل‌ها که نرم و پر از مایع هستند، ایروژل‌ها ساختاری سفت و پر از منافذ جامد دارند که برای حرکت بخار آب ایده‌آل است. محققان با استفاده از چاپ سه‌بعدی، خمیری متشکل از نانولوله‌های کربنی و نانوالیاف سلولزی را روی یک سطح یخ‌زده به‌صورت لایه‌لایه چاپ کردند. این فرایند منجر به ایجاد ساختار اسفنجی با کانال‌های عمودی و یکنواخت میکروسکوپی (به عرض فقط ۲۰ میکرومتر) شد.

اختراعی که آب دریا را قابل نوشیدن می‌کند

اما این فناوری چگونه کار می‌کند؟

فرایند شیرین‌سازی با این دستگاه بسیار ساده و بدون نیاز به انرژی خارجی است؛ ابتدا اسفنج ایروژل در یک ظرف حاوی آب شور قرار می‌گیرد. با قرارگرفتن در معرض نور خورشید، سطح بالایی اسفنج که حاوی نانولوله‌های کربنی است، به سرعت داغ شده و باعث تبخیر آب می‌شود. در این فرایند، نمک و سایر ناخالصی‌ها در پایین باقی می‌مانند. سپس یک پوشش پلاستیکی شفاف و منحنی روی ظرف قرار می‌گیرد. بخار آب خالص پس از برخورد با سطح داخلی این پوشش، سرد و به قطرات آب شیرین تبدیل می‌شود، درنهایت نیز به داخل یک ظرف می‌چکد.

بزرگ‌ترین نوآوری این طرح، حل مشکل مقیاس‌پذیری است. در روش‌های قبلی با بزرگ‌ترشدن ابعاد ماده، کارایی آن به شدت کاهش می‌یافت. اما به لطف کانال‌های عمودی و یکنواخت این ایروژل جدید، نرخ تبخیر آب صرف نظر از اندازه قطعه (از ۱ سانتی‌متر تا ۸ سانتی‌متر) ثابت و کارآمد باقی می‌ماند. در یک آزمایش در فضای باز، این سیستم ساده توانست در عرض ۶ ساعت و فقط با استفاده از نور طبیعی خورشید، حدود ۳ قاشق غذاخوری آب کاملاً قابل شرب تولید کند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=189901

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.