• امروز : چهارشنبه - ۲۵ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 16 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27832اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 0

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

تقاضای نهادی برای اتریوم به اوج رسید! احتمال شوک عرضه وجود دارد نفت سنگین ایران با ۹٫۲ درصد افزایش ۶۹ دلاری شد افتضاح بزرگ سونی / جمع‌آوری گوشی‌های پرچمدار معیوب افزایش ۹٫۲ درصدی قیمت نفت ایران نسخه نجات سازمان تامین اجتماعی نوشته شد قیمت طلا لرزه به جان بازار انداخت (۲۵ تیر) حامی بزرگ بورس پیدا شد | راهکار چیست؟ قیمت رسمی دینار عراق اعلام شد (۲۵ تیر) پیش بینی سرنوشت ساز درباره قیمت طلا | خریداران بخوانند بودجه ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی برای وام ازدواج و فرزندآوری رشد ۲۰ درصدی توکن PUMP پس از بازخرید اولیه افزایش ۸۵ درصدی صادرات به آفریقا بخشنامه مدیریت سقف صادرات کارت‌های بازرگانی فاقد رتبه‌بندی ابلاغ شد بررسی عملکرد ابزارهای نوین مالی؛ از اوراق سلف ارزی تا گواهی کاهش آلایندگی بورس سبز پوش شد، ثبت یک هفته درخشان پس از دو هفته ریزش غول مدیریت دارایی ونگارد بزرگ‌ترین سهامدار استراتژی شد هشدار کریپتوکوانت: ماینرها آماده فروش بیت‌ کوین هستند اتریوم در آستانه رکوردشکنی تاریخی! دقیق‌ترین ساعت جهان ساخته شد / بازتعریف مفهوم ثانیه معرفی گوشی جدید «آنر» با باتری غول‌پیکر شوک خبری؛ اخراج کارگران در پی اعتراض تایید شد بورس آخر هفته را خوش تمام کرد (۲۵ تیر) فرمانده تازه وارد اقتصاد ایران دستور جدید صادر کرد رئیس‌جمهور دستور واریز یارانه کالابرگ ۴ دهک دیگر را صادر کرد

1

طلا، سهام یا صندوق درآمد ثابت؟/ ردیابی مسیر پول هوشمند پاسخ می‌دهد

  • کد خبر : 190448
  • ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲
طلا، سهام یا صندوق درآمد ثابت؟/ ردیابی مسیر پول هوشمند پاسخ می‌دهد

اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: بررسی داده‌های مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، درآمد ثابت و سهام طی سه ماه گذشته نشان می‌دهد که تغییر رفتار سرمایه‌گذاران، نه‌تنها ناشی از ترس‌های مقطعی، بلکه حاصل ترکیب چند عامل اثرگذار بوده است. بازار سهام عطش رشد بازار سهام که از فروردین ماه آغاز شده بود، با شروع خرداد […]

اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: بررسی داده‌های مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، درآمد ثابت و سهام طی سه ماه گذشته نشان می‌دهد که تغییر رفتار سرمایه‌گذاران، نه‌تنها ناشی از ترس‌های مقطعی، بلکه حاصل ترکیب چند عامل اثرگذار بوده است.

بازار سهام

عطش رشد بازار سهام که از فروردین ماه آغاز شده بود، با شروع خرداد ماه فروکش کرد و معاملات حالت تعادلی‌تری به خود گرفته بود. عده‌ای از کارشناسان علت این ترمز بازار را، انتشار بیش از حد اوراق دولتی نامیدند و تغییر روند بازار را هشدار داده بودند.

اتفاقی که رخ داد و توانست شاخص کل را به سطوح پایین‌تری هدایت کند. اما این بی‌درایتی پشت جنگ ۱۲ روزه مخفی شد و سقوط اصلی بازار سهام را ریسک‌های سیستماتیک رقم زدند.

پس از آن بازار سهام از تمام جوانب داخلی و خارجی مورد حمله قرار گرفت که طبیعتا فرار سرمایه را به‌همراه داشت. این بازار دیگر با هیچ منطقی جذاب نبوده که مهر تایید آن، خروج ۱۲ همت نقدینگی در ۱۱ تیر ماه بود. برای نشان دادن بزرگی این عدد باید گفت که مجموع ورود نقدینگی در این ۳ ماه به ۱۴ همت نمیرسید.

بازار سهام از ابتدای اردیبهشت ماه خروج ۴۰ همت نقدینگی را عینا به چشمان خود دید اما اکنون روزنه‌های امید درحال ظهور است.

نقشه نقدینگی چه می‌گوید؟ سهام، طلا یا درآمد ثابت؟

سیاست‌های تامین مالی، جنگ ۱۲ روزه و حتی تصمیمات پیرو واگذاری خودروسازان، اثرات خود را کاملا به بازار تحمیل کردند که این گزاره در رفتار سرمایه‌گذاران نیز مشهود است. به طوری که شیب خروج سرمایه از سهام کندتر شد که این سیگنال را مخابره می‌کند که بازار در محدوده‌ی جذاب خرید یا به عبارت دیگر در محدوده اشباع فروش قرار گرفه است؛ می‌توان جریان نقدینگی را در سایر کلاس دارایی‌ها ردگیری کرد.

صندوق‌های درآمد ثابت

صندوق‌های درآمد ثابت اما بر خلاف بازار سهام روزهای جذابی را پشت‌سر گذاشتند. منطق آن نیز به این صورت است که اتفاقا این دارایی‌ها دقیقا برای چنین شرایط بحرانی طراحی شدند. وقتی که آینده اقتصادی و سیاسی کشور در هاله‌ای از ابهام به‌سر میبرد، تکلیف بازار سهام که مشخص است. آینده طلا نیز به تداوم یا عدم تداوم جنگ گره می‌خورد که واضحا این فضای مبهم نمی‌توان سرمایه‌ها را به سمت خود بکشاند.

نقشه نقدینگی چه می‌گوید؟ سهام، طلا یا درآمد ثابت؟

تنها کلاس دارایی که تا حد مطلوبی می‌تواند این ریسک‌ها را پوشش دهد واضحا همین صندوق‌های درآمد ثابت هستند؛ اتفاقی که با ردگیری ورود پول نیز مشهود است. اما با عادی شدن شرایط و خنثی‌سازی ریسک‌های اخیر، شاهد کاهش شیب ورود نقدینگی به این صندوق‌ها هستیم. به نظر می‌رسد که سرمایه‌داران بازار جذاب دیگری پیدا کردند.

صندوق‌های طلا

تقریبا یک ماه از آغاز جنگ ایران با اسرائیل و ۱۸ روز نیز از پایان آن گذشته است. اما شرایط حاکم بر تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، تعطیلی و یا نیمه تعطیلی بنگاه‌ها و سایر مشکلات ریشه‌ای نظیر ناترازی انرژی، رکود تورمی را فریاد می‌زند.

درست است که در سه ماهه گذشته ورود پول به صندوق‌های طلا متعادل دنبال می‌شد، اما مخالف صندوق‌های درآمد ثابت و موافق بازار سهام، عطش خود را برای جذب نقدینگی به معرض نمایش درآورده است. صندوق‌های طلا توانستند در ۴ روز بیش از سه همت جذب نقدینگی انجام بدهند که به نظر می‌رسد توجه سرمایه‌داران را جذب کرده است.

نقشه نقدینگی چه می‌گوید؟ سهام، طلا یا درآمد ثابت؟

مجموع بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار سرمایه و طلا می‌توانند تا زمان ثبات شرایط سیاسی، بازدهی‌های معقولی خلق کنند چرا که همیشه پول‌های درشت به سمت بازار برنده چرخش می‌کنند. در آخر باید گفت که این بازار همچنان پر ریسک تلقی می‌شود و در صورت ظهور نشانه‌های خروج، باید مجددا جریان نقدینگی را زیر ذره‌بین قرار داد.

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=190448

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.