• امروز : شنبه - ۲۸ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27937اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 46

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

مراحل حقوقی، امنیتی و فنی ساخت یک صرافی آنلاین + چک‌لیست کامل کارکنان بخش خصوصی دو برابر کارمندان دولت مالیات دادند طلا در کف قیمت قرار گرفت (۲۸ تیر) شاخص بورس کانال ۲.۸ میلیون واحدی را پس گرفت نبرد سهام و فیکس اینکام/ درآمد ثابت‌ها جای خود را به بازار سهام می‌دهند؟ گلس‌نود: بیت کوین می‌تواند تا ۱۳۶ هزار دلار صعود کند پیش‌بینی شرکت کوپر ریسرچ: بیت کوین تا پایان سال به ۱۵۰,۰۰۰ دلار می‌رسد حجم معاملات آتی اتریوم از بیت کوین بیشتر شد! باریک‌ترین گوشی تاشوی سامسونگ مجهز به هوش مصنوعی گوگل اختلالات GPS برطرف شد؟ شناسایی ۳۱۲ زلزله در ماه/ گوگل میلیون‌ها گوشی اندرویدی را مجهز به «سنسور زلزله» کرد! جزئیات کامل زمان‌بندی واریز حقوق تیرماه بازنشستگان بازار بورس صعودی به پایان رسید + نقشه ۲۸ تیر دلیل قطعی کارت خوان ها رسماً اعلام شد وعده تازه به نیروهای شرکتی؛ پایان انتظار نزدیک است ایران در جمع کشورهای با درآمد متوسط به بالا ماند ترامپ قانون GENIUS را برای تنظیم شرایط استیبل کوین‌ها در آمریکا امضا کرد پرسودترین و پرضررترین رمزارزهای امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ ۳ آلت کوین در حوزه دیفای با ۱۰۰ درصد سود! رالی بزرگ کاردانو در راه است؟ پادشاه رمزارزها از بازار کنار می‌کشد/ آغاز فصل آلت‌کوین‌ها؟ جدال رمزارزها؛ اتریوم از پادشاه رمزارزها سبقت گرفت! ترامپ قانون جنجالی رمزارز‌های باثبات را امضا کرد قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴/ پرچمدار سامسونگ چند؟+ جدول

1

شناسایی ۳۱۲ زلزله در ماه/ گوگل میلیون‌ها گوشی اندرویدی را مجهز به «سنسور زلزله» کرد!

  • کد خبر : 190700
  • ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۹
شناسایی ۳۱۲ زلزله در ماه/ گوگل میلیون‌ها گوشی اندرویدی را مجهز به «سنسور زلزله» کرد!

پروژه‌ای که گوگل در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد، حالا به نتیجه‌ای چشمگیر رسیده است و این شرکت می‌خواهد از شتاب‌سنج گوشی‌های اندرویدی به‌عنوان شبکه‌ای گسترده برای شناسایی زلزله‌ها در سراسر جهان استفاده کند. پژوهشی تازه نشان می‌دهد که این سیستم نه‌تنها کارآمد بوده، بلکه در مناطقی بدون زیرساخت لرزه‌نگاری رسمی نیز توانسته هشدارهایی به‌موقع صادر کند.

تینا مزدکی_در سال ۲۰۲۰، گوگل با ایده‌ای نوآورانه پروژه‌ای جهانی به راه انداخت تا از گوشی‌های اندرویدی به‌عنوان حسگرهای زلزله استفاده کند. هدف، بهره‌گیری از شتاب‌سنج‌های داخلی این گوشی‌ها برای شناسایی لرزش‌هایی بود که احتمالاً ناشی از زلزله‌اند. حالا با گذشت سه سال، مقاله‌ای علمی در نشریه Science منتشر شده که نشان می‌دهد این سیستم در شناسایی زلزله‌ها عملکردی موفق و حتی حیاتی داشته است. مبنای عملکرد این سیستم ساده ولی هوشمندانه است؛ یعنی اگر شتاب‌سنج یک گوشی تغییرات ناگهانی و شدید ثبت کند که با لرزش‌های ناشی از زلزله همخوانی دارد، گوشی یک سیگنال به سرور مرکزی می‌فرستد. این سرور منتظر دریافت سیگنال‌های مشابه از گوشی‌های دیگر در همان محدوده و زمان می‌ماند. اگر تعداد سیگنال‌ها به حد اطمینان لازم برسد، وقوع زلزله اعلام می‌شود و هشدار صادر می‌گردد.

عملکرد در مقیاس جهانی

در بازه‌ی سه‌ساله، این سیستم توانسته به‌طور میانگین ۳۱۲ زلزله در ماه را در ۹۸ کشور شناسایی کند؛ زلزله‌هایی با بزرگی از ۱.۹ ریشتر تا ۷.۸ ریشتر. طبق گزارش کاربران، ۸۵ درصد از کسانی که هشدار دریافت کرده‌اند، لرزش را احساس کرده‌اند. جالب‌تر اینکه ۳۶ درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند هشدار را پیش از لرزش دریافت کرده‌اند؛ یعنی این سیستم در برخی موارد موفق به هشدار پیش از وقوع شده است. این عملکرد برای سیستمی که به زیرساخت‌های پیچیده نیاز ندارد، فوق‌العاده ارزشمند است؛ به‌ویژه در کشورهایی که شبکه لرزه‌نگاری محلی ندارند.

گوشی‌هایی که خاموش نیستند

گوگل این سیستم را از طریق نرم‌افزارهای پیش‌نصب‌شده روی ۲.۵ میلیون گوشی اندرویدی فعال کرده بود. این یعنی اکثر کاربران، بدون هیچ اقدام خاصی از طرف خودشان، در این شبکه مشارکت داشته‌اند. این پروژه در واقع ادامه‌ برنامه‌ی ShakeAlert در سال ۲۰۱۵ است؛ سیستمی که از GPS گوشی برای تشخیص جابه‌جایی دائمی زمین پس از گسیختگی گسل‌ها در زلزله‌های بزرگ استفاده می‌کرد.

فناوری مورد استفاده گوگل در سیستم Android Earthquake Alerts نیز یکپارچه شده است. این سیستم هشدارهایی را مستقیماً به گوشی‌ها در نواحی زلزله‌خیز، همراه با توصیه‌هایی درباره پناه گرفتن و حفظ ایمنی ارسال می‌کند. گوگل همچنین قابلیت بازخورد (feedback) را در این سامانه گنجانده تا مردم بتوانند پس از هشدار، اعلام کنند آیا لرزش را احساس کرده‌اند یا نه. این داده‌ها می‌تواند مدل‌های منطقه‌ای پیش‌بینی زلزله را دقیق‌تر کند و در آینده شانس تشخیص زلزله‌های قریب‌الوقوع را افزایش دهد.

گامی به‌سوی آینده‌ای ایمن‌تر

این پروژه نه‌تنها امکان هشدار سریع‌تر به مردم در مناطق زلزله‌خیز را فراهم کرده، بلکه به دانشمندان داده‌های ارزشمندی درباره‌ی نحوه‌ی گسترش لرزش‌ها در مناطق مختلف ارائه می‌دهد؛ آن هم بدون نیاز به هزاران ایستگاه لرزه‌نگاری سنتی. استفاده از قابلیت‌های سخت‌افزاری گوشی‌های هوشمند برای ساختن زیرساخت عمومی و جهانی هشدار زلزله، می‌تواند الگویی برای سایر تهدیدات طبیعی، از طوفان‌ها گرفته تا سیل و آتش‌سوزی نیز باشد.

منبع: newatlas

۲۲۷۳۲۳

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=190700

برچسب ها

مطالب مشابه را مشاهده می کنید

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.