• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26454اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 0

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

نوسانات اندک در بازار خودرو؛ زیر سایه انتظار برای مذاکرات +جدول قیمت سازمان بورس از نقش منفعل به تنظیم‌گر فعال تغییر مسیر داد حمایت از شرکت‌های بورسی در استان‌ها تقویت می‌شود / منافع بورس، منافع عمومی است سخنگوی دولت: صنعت نفت، موتور محرک اقتصاد کشور است چهار وعده شهرداری برای فضای سبز از قاچاق تا کم‌اظهاری؛ بازار لوازم یدکی در دستان غیررسمی‌ها سیلاب خودرویی در شانگهای ۲۰۲۵ ایران خودرو زیر و رو شد / سورن ورق بازی را برگرداند قرمز پوشی بورس تهران در آستانه دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا صندوق مشترک آگاه، پربازده‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری بازار شناخته شد سقوط سنگین بورس در آغاز هفته؛ خساپا به صف فروش رفت اقساط سنگین وام جدید مسکن/ بازپرداخت ماهانه نزدیک به ۲۸ میلیون تومان انتظار اصلاح در بازار طلا و سکه؛ معامله‌گران ارزی محتاط شدند/ سهامداران در آستانه مذاکرات دور سوم چه کردند؟ نحوه دریافت سهام دولتی نوزادان چگونه است؟ دلیل ابهام در سهام نوزادان ۱۴۰۲ چیست؟ دنده عقب صنعت از خودروهای برقی؟ هشدار معاون وزیر نفت درباره ناترازی انرژی؛ با تداوم مصرف فعلی، حتی افزایش تولید گاز هم پاسخگو نخواهد بود ساعت کاری مترو تغییر کرد/ شروع فعالیت ادارات تهران فردا از ۶ صبح گزارش بلومبرگ از ادامه روند صادرات نفت ایران به چین پرونده بابک زنجانی همچنان باز؛ شرکت نفت به دنبال وصول کامل مطالبات فرمان مهم وزیر نفت؛‌ ورود رسمی ایران به اکتشاف نفت و گاز در خزر رشد انفجاری بیت‌کوین با اعلام توافق تجاری بزرگ میان آمریکا و بریتانیا نیم‌سکه رکورددار رشد هفتگی بود / سطوح حمایتی و مقاومتی دلار تهران تناقض در گزارش‌های رسمی بورس/ اختلاف ۷۱ درصدی در آمار سبد سرمایه‌گذاران خارجی قیمت دلار از مرز حمایت برگشت/ حرکت خلاف جهت حباب طلا و سکه

0

راز پایداری در بحران مالی ۲۰۰۸، کلید تحول بورس/ بهترین استراتژی مدیریت ریسک چیست؟

  • کد خبر : 187271
  • ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۲
راز پایداری در بحران مالی ۲۰۰۸، کلید تحول بورس/ بهترین استراتژی مدیریت ریسک چیست؟

اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: در سال ۲۰۰۸، زمانی که بازارهای جهانی تحت تاثیر ورشکستگی بانک لمن برادرز و فروپاشی اوراق رهنی با ریسک بالا قرار گرفتند، بسیاری از پرتفوی‌های سنتی با تخصیص سنگین به سهام دچار افت شدید شدند. بر این اساس، پرتفوی‌های متکی به مدل سنتی ۶۰٪ سهام و ۴۰٪ اوراق قرضه تا […]

اقتصاد آنلاین – رجا ابوطالبی: در سال ۲۰۰۸، زمانی که بازارهای جهانی تحت تاثیر ورشکستگی بانک لمن برادرز و فروپاشی اوراق رهنی با ریسک بالا قرار گرفتند، بسیاری از پرتفوی‌های سنتی با تخصیص سنگین به سهام دچار افت شدید شدند.

بر این اساس، پرتفوی‌های متکی به مدل سنتی ۶۰٪ سهام و ۴۰٪ اوراق قرضه تا ۹۰٪ از ریسک خود را از بخش سهام متحمل شدند، که در شرایط بحران به زیان‌های قابل‌توجهی منجر شد. در مقابل، استراتژی All Weather شرکت Bridgewater با توزیع متعادل ریسک بین دارایی‌های مختلف از جمله سهام، اوراق قرضه بلندمدت و کوتاه‌مدت، طلا و کالاها، توانست نوسانات را به حداقل برساند. این استراتژی که از سال ۱۹۹۶ در Bridgewater توسعه یافته بود، با تخصیص دارایی‌ها به گونه‌ای که هر کدام در شرایط اقتصادی خاص (تورم، رکود، یا رشد) عملکرد متفاوتی داشته باشند، به خوبی در برابر شوک‌های بازار مقاومت کرد.

به گفته باب پرینس، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری Bridgewater، استفاده از دارایی‌های غیرمرتبط، کاهش ریسک سهام و مدیریت غیرفعال از ویژگی‌های کلیدی این استراتژی بود که به پایداری آن در بحران کمک کرد. در حالی که پرتفوی‌های متمرکز بر سهام و مدل ییل متحمل خسارات سنگین شدند، صندوق All Weather با اهرم‌های مالی کنترل‌شده و تنوع‌بخشی، بازدهی مثبت را تجربه کرد.

فرمول پایداری در بحران ۲۰۰۸؛ کلید تحول بازار سرمایه 

حال که شاهد رفتار شدید خرسی و گاوی در بازار سرمایه کشور هستیم، بازتاب استراتژی فوق می‌تواند ضامن سرمایه سرمایه‌گذاران شود. به عنوان مثال بازار سرمایه ایران حد فاصل آبان ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۲ رشد بی‌سابقه‌ای را خلق کرد. اما اگر شخصی در همان آبان ۱۴۰۱ سهام خریداری می‌کرد، سود یک ساله او به مراتب پایین‌تر از سهامداران صندوق درآمد ثابت بود.

برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری، اقتباس از این استراتژی می‌تواند به بهبود پایداری عملکرد در شرایط ناپایدار اقتصادی کمک کند. برای حرکت به سمت استراتژی All Weather، صندوق‌های ایرانی می‌توانند اقدامات زیر را در دستور کار قرار دهند:

نخست، تنوع‌بخشی به سبد دارایی‌ها ضروری است. در حال حاضر، بسیاری از صندوق‌های تمرکز بالایی بر سهام دارند، که آن‌ها را در برابر افت بازار آسیب‌پذیر می‌کند. افزودن ابزارهایی مانند اوراق بدهی، صندوق‌های مبتنی بر طلا و حتی سرمایه‌گذاری در کالاها (در صورت توسعه زیرساخت‌های بورسی) می‌تواند ریسک را توزیع کند.

دوم، تنظیم دوره‌ای پرتفوی برای حفظ تعادل ریسک در شرایط متغیر اقتصادی، از جمله تغییرات نرخ بهره یا تورم، باید به یک رویه استاندارد تبدیل شود.

صندوق‌های موجود، حداقل ۷۰ درصد دارایی خود را به سهام اختصاص می‌دهند؛ چه بخشی باشند، چه شاخصی و حتی چه صندوق در صندوق! اتفاقی که شاید بتواند در زمان رشد بازار عملکرد مناسبی را از خود به جای بگذارند اما در زمان ریزش، محکوم به شکست هستند.

اجرای کامل استراتژی All Weather خصوصا در شرایط انتظاری کنونی، بیش از پیش احساس می‌شود. چرا که اگر مسیر مذاکرات مثبت دنبال نشود، به جز صندوق‌های درآمد ثابت و طلا، سایر صندوق‌ها سرمایه سهامداران را پودر می‌کنند.

با این حال، چالش‌هایی نیز پیش روی صندوق‌ها وجود دارد. محدودیت‌های بازار سرمایه، مانند کمبود ابزارهای مشتقه و نقدشوندگی پایین برخی دارایی‌ها، اجرای کامل استراتژی All Weather را دشوار می‌کند. علاوه بر این، فقدان داده‌های تاریخی جامع و زیرساخت‌های لازم برای تحلیل ریسک‌های پیچیده می‌تواند مانع از پیاده‌سازی دقیق این رویکرد شود.

 

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=187271

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.