• امروز : یکشنبه - ۵ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 27 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 28321اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 25

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

استقبال سهام‌داران از عرضه اوراق تبعی همیار مدیر ارشد بیت‌وایز: چرخه ۴ ساله بازار ارزهای دیجیتال به پایان رسیده است این ویژگی را نه آیفون ۱۶ دارد، نه سامسونگ S25 / خط و نشان کشیدن گوشی پرچمدار چینی برای بزرگان بازار مرداد ۱۴۰۴ حسابی خاص شد؛ واریزی‌های ویژه برای دهک‌های ۱ تا ۹ قالیباف شخصاً دستور واریز یارانه معیشتی را صادر کرد نرخ طلا ۱۸ عیار امروز ریخت | آخرین قیمت‌ها را ببینید + جدول حذف گسترده یارانه‌ها در مرداد ۱۴۰۴ قطعی شد مالیات بر ارزش افزوده برای این محصولات حذف شد + فهرست کامل کلید شکوفایی اقتصاد ایران پیدا شد کاهش قیمت دلار در بازار آزاد؛ عقب‌نشینی نرخ در معاملات امروز + جدول قیمت بیت کوین امروز یکشنبه ۵ مرداد ماه ۱۴۰۴ قیمت تتر امروز یکشنبه ۵ مردادماه ۱۴۰۳ قیمت اتریوم امروز یکشنبه ۵ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت ارز‌های دیجیتال امروز یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ تحلیل تکنیکال هایپر لیکویید (HYPE)؛ آیا روند صعودی ادامه دارد؟ بهترین رمزارزهای هوش مصنوعی برای سرمایه‌گذاری در مرداد ماه ۱۴۰۴ مبلغ جدید حق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد | چطور بدون شغل رسمی بازنشسته شویم؟ بازارها وارد فاز بحرانی شدند | از وام‌های میلیاردی تا بیمه‌های پرحاشیه در آخرین هفته جولای مراقب این سه ۳ آلت‌کوین محبوب باشید!+ نمودار نقشه آمریکا برای رمزارز ایرانی‌ها/ آیا تتر دیگر امن نیست؟ هدیه ۴۰۰ ساله امپراتور چین به ایران + عکس آخرین ارزش سهام عدالت؛ امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴+ جدول فروش ۴۷۱ هزار میلیارد تومانی صنایع بورسی در خرداد ماه خبر مهم برای سرمایه‌گذاران در بورس

2

دانشمندان اتم‌ها را خم کردند؛ آزمایشی که غیرممکن تصور می‌شد

  • کد خبر : 181760
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۶
دانشمندان اتم‌ها را خم کردند؛ آزمایشی که غیرممکن تصور می‌شد

کشف تامسون نه‌فقط جایزه نوبل فیزیک را برای او به ارمغان آورد، بلکه منجر به پیشرفت‌هایی مانند میکروسکوپ الکترونی شد. یک قرن گذشته، دانشمندان به‌دنبال تکرار این اثر پراشی با اتم‌ها بودند، اما روش‌های قدیمی نیازمند شبکه‌هایی خاص با شکاف‌های نسبتاً بزرگ بودند که حساسیت الگوهای پراشی ایجادشده را محدود می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، دانشمندان با عبوردادن اتم‌ها از شبکه گرافن موفق به بازسازی اثر پراش (Diffraction) و اثبات رفتار موجی‌شکل اتم‌ها شدند.

دانشمندان مرکز هوافضای آلمان (DLR) ثابت کرده‌اند اتم‌ها می‌توانند رفتار موجی‌شکل داشته باشند. چنین آزمایشی پیش‌ازاین غیرممکن تلقی می‌شد، اما درهای جدیدی در فیزیک کوانتومی گشوده شده‌اند. در این آزمایش، از اتم‌ها و یک ورق گرافن با ضخامت یک اتم استفاده شد تا پدیده کوانتومی آشنایی بازسازی شود: پراش ذره (Particle diffraction).

این پژوهش می‌تواند راه را برای توسعه فناوری‌های انقلابی، مانند شناساگرهای موج گرانشی بسیار حساس، هموار کند.

البته داستان این کشف از تقریباً یک قرن پیش آغاز شده بود. ۱۹۲۷، «جرج پاجت تامسون» (George Paget Thomson)، فیزیک‌دان انگلیسی، نشان داد وقتی الکترون‌ها از داخل شبکه‌ای کریستالی عبور کنند، الگوی پراشی ایجاد می‌شود. تشکیل الگوی پراشی از مشخصه‌های رفتار موجی‌شکل است.

کشف تامسون نه‌فقط جایزه نوبل فیزیک را برای او به ارمغان آورد، بلکه منجر به پیشرفت‌هایی مانند میکروسکوپ الکترونی شد. یک قرن گذشته، دانشمندان به‌دنبال تکرار این اثر پراشی با اتم‌ها بودند، اما روش‌های قدیمی نیازمند شبکه‌هایی خاص با شکاف‌های نسبتاً بزرگ بودند که حساسیت الگوهای پراشی ایجادشده را محدود می‌کردند.

دانشمندان اتم‌ها را خم کردند؛ آزمایشی که غیرممکن تصور می‌شد

الگوی پراش اتمی دایره‌ای که دانشمندان ثبت کرده‌اند

اثبات رفتار موجی‌شکل اتم‌ها

مشکل اساسی این بود که استفاده از شبکه‌ای کریستالی برای اتم‌ها غیرممکن به نظر می‌رسید؛ زیرا اتم‌های پرانرژی لازم برای این آزمایش به کریستال‌ها آسیب می‌زدند. اما دانشمندان DLR این آزمایش غیرممکن را انجام داده‌اند.

آنها اتم‌های پرانرژی هلیم و هیدروژن را به یک صفحه گرافن (یک لایه اتم کربن متصل به هم) هدایت کردند. به‌طرز غافلگیرکننده‌ای، بعد از ۱۰۰ ساعت شلیک اتم، گرافن هیچ آسیبی ندید و الگوی دایره‌ای پراش واضحی ثبت شد. این آزمایش اولین نمایش موفقیت‌آمیز پراش اتمی از شبکه‌ای کریستالی است.

راز این دستاورد در دینامیک انرژی اتم‌ها نهفته است. اتم‌ها از طریق مبادله غیرقابل‌شناسایی انرژی با اتم‌های گرافن، خصوصیات موج کوانتومی خود را حفظ کردند. برای فهم بهتر این پدیده مثالی را درنظر بگیرید. فرض کنید در اتاقی شلوغ یک نفر یکی از درها را بی‌سروصدا بازوبسته می‌کند. هیچ‌کس نمی‌داند کدام در بازوبسته شد، پس رفتار موجی‌شکل حفظ می‌شود.

دلالت‌های این آزمایش بسیار عمیق‌اند. دانشمندان می‌توانند از این کشف برای توسعه تداخل‌سنج‌های اتمی با حساسیت بی‌سابقه استفاده کنند. یکی از کاربردهای این تداخل‌سنج‌ها شناسایی امواج گرانشی با دقتی فراتر از ظرفیت رصدخانه‌های امروزی است. دانشمندان درباره کاربردهای بالقوه رفتار موجی‌شکل اتم‌ها و پراش اتمی خوش‌بین هستند. این آزمایش شاید پرچم‌دار جهش بزرگی در پژوهش‌های کوانتومی باشد.

این دستاورد نه‌فقط امکانات مکانیک کوانتوم را از نو تعریف می‌کند، بلکه طبیعت همواره متغیر علم را نیز به رخ می‌کشد. همواره چالش‌های ظاهراً غیرممکن الهام‌بخش نوآوری‌هایی می‌شوند که آینده را شکل می‌دهند.

نتایج مطالعه دانشمندان DLR پیش از داوری در وب‌سایت arXiv در دسترس است.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=181760

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.