• امروز : سه شنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26499اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 13

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی رهن کامل آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متری در تهران؛ از ۴۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان سهم چشمگیر استان تهران از معاملات بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۴ پیشنهاد وزارت نفت برای بازگشت سرمایه نادیده گرفته شد افت شدید طلای جهانی پس از مذاکرات تجاری آمریکا و چین رشد چشمگیر اتریوم پس از به‌روزرسانی موفق ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین دو خودروی خلاف جهت بازار امروز؛ «اطلس G» ارزان شد، «تارا اتومات V4» گران +جدول قیمت پایان موفقیت‌آمیز یک پذیره‌نویسی دیگر به همت تفارس وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو درباره قیمت طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی از مرداد ماه وام مسکن ۱۴۰۴ چقدر خانه می‌خرد؟ بررسی قدرت خرید وام اوراق در بازار مسکن تهران دوره انتظار ۲۷ ساله برای خانه‌دار شدن در کشور بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران چشم انداز خساپا؛ از بلوک ۴۲ درصدی تا نمودار سهم روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها

1

خبر شیرین شبانه به بازنشستگان | افزایش ۳۵ درصدی حق بیمه تایید شد

  • کد خبر : 184780
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۸
خبر شیرین شبانه به بازنشستگان | افزایش ۳۵ درصدی حق بیمه تایید شد

به گفته مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان و عشایر، افزایش ۳۵ درصد حق بیمه توسط هیات امنای صندوق در سال آتی برای شاغلین تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان صورت خواهد گرفت.

صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان یکی از صندوق‌های نوپای بازنشستگی کشور است که به دلیل آغاز فعالیت خود در دهه ۱۳۸۰، از جوان‌ترین صندوق‌های کشور محسوب می‌شود که ضریب پشتیبانی بالای آن باعث شده تا وضعیت خوبی به نسبت بسیاری از صندوق‌های دیگر کشور داشته باشد.

ادغام صندوق روستاییان با سایر صندوق ها؟

جمعیت اندک عضوشدگان این صندوق باعث شده تا آینده این صندوق در هاله‌ای از ابهام باشد. از آنجا که این صندوق ارائه دهنده بیمه اختیاری است و برخلاف سایر صندوق‌های دولتی جامعه هدف خود را اجباری بیمه نمی‌کند و طرف کارفرمایی نیز ندارد و دولت سهم بالایی از حق بیمه را در این صندوق تقبل می‌کند، مستمری این بازنشستگان نیز اندک است. 

این موضوعات باعث شده تا شایعاتی پیرامون ادغام این صندوق در صندوق تامین اجتماعی از دولت قبل مطرح شود؛ چنانکه حتی در پیش‌نویس برنامه هفتم توسعه نیز بحث ادغام این صندوق در سازمان تامین اجتماعی مطرح شده بود، اما در ادامه این بند توسط نمایندگان مجلس حذف شد.

سازمان-تامین-اجتماعی

علت استقبال اندک روستاییان از صندوق

با این وجود، بحث متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان این صندوق نیز به دلیل کاهش ارزش مستمری پرداختی آن به کشاورزان و روستاییان نیز مطرح است که گویا زمزمه‌هایی در این رابطه نیز مطرح شده است. به نقل از ایلنا، حامد قادرمرزی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در رابطه با موضوع سرنوشت این صندوق توضیح داد: بحث ادغام این صندوق طی برنامه هفتم توسعه بطورکلی منتفی است. اساساً این صندوق به این علت که یک صندوق با ماهیت و پایه اختیاری است، فعلا قابل ادغام با هیچ صندوقی نیست. 

وی با اشاره به علل استقبال اندک روستاییان، کشاورزان و عشایر از بیمه شدن در این صندوق، تشریح کرد: دانش و شناخت پایین مناطق مختلف روستایی و محروم کشور از این صندوق و شرایط آن، تجربه تلخ برخی از مردم روستایی از صندوق‌های بیمه‌ای جعلی و بدنام شدن مفهوم بیمه، اختیاری بودن این بیمه و ذهنیت ایدئولوژیک و سنتی برخی مناطق کشور که با موضوع بیمه از نظر گرایش فقهی خود مشکل دارند، باعث شده تا بخشی از جامعه هدف ما در میان روستاییان به این صندوق نپیوندند. 

قادرمرزی با بیان اینکه «صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر تا اینجا در کار خود موفق بوده است» گفت: ماهیت صندوق ما در اختیاری بودن آن است. اگر ما بخواهیم کشاورزان و روستاییان و عشایر را بخواهیم به سمت اجباری ساختن عضویت در این صندوق سوق دهیم، این امکان وجود دارد که تا ۱۲ میلیون بیمه شده در این صندوق داشته باشیم. 

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر تاکید کرد: ما توازن پوشش بیمه‌ای را در همه استان‌ها به یکسان نداریم و فقدان توازن پوشش یکی از مشکلات ماست. برخی استان‌های اتفاقا برخوردار و صنعتی و شهرنشین‌تر کشور مانند تهران، آذربایجان شرقی و استان مرکزی بیشترین تعداد بیمه شده را داریم. ضریب پوشش بیمه‌ای در این سه استان از استان‌های روستانشین‌تر و محروم مانند سیستان و بلوچستان و کرمان و کردستان و خراسان شمالی کمتر بیشتر است. 

این مقام منصوب وزیر کار خاطرنشان کرد: در راستای افزایش حقوق و متناسب‌سازی مستمری افراد تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر هیچ مبلغ حق بیمه‌ای از طرف شاغلین و حق بیمه پردازان فعلی صندوق افزوده نخواهد شد. البته برای سال ۱۴۰۴ در هیات امنای صندوق بیمه اجتماعی ۳۵ درصد حق بیمه پرداختی افزایش پیدا می‌کند اما ربطی به مستمری بگیران ندارد و ما صرفاً مستمری مستمری‌بگیران را افزایش خواهیم داد.

اعلام زمان واگذاری سهام صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی

سن-بازنشستگیهیات وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ت) ماده (۲۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ برنامه زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و تأمین اجتماعی و شرکتهای تابع و وابسته به آن‌ها را به شرح زیر تصویب کرد:

واگذاری سهام متعلق به صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و تأمین اجتماعی و شرکت‌های تابع و وابسته به آن‌ها موضوع بند (ت) ماده (۲۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده ۱ در این برنامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند؛

۱- صندوق بازنشستگی صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و سازمان تأمین اجتماعی حسب مورد

۲- شرکتهای تابع شرکتهایی که بیش از پنجاه درصد (۵۰) سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد.

۳- شرکتهای وابسته شرکتهایی که حداکثر پنجاه درصد (۵۰) سهام آنها به صورت مستقیم با غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد.

۴- شرکت مشمول شرکت تابع و یا وابسته ای که سهام صندوق بازنشستگی و شرکتهای تابعه و وابسته آن مجتمعاً یا منفرداً بیش از ۲۰ درصد و براساس ارزش سهام مذکور کمتر از ۳۰۰ برابر سقف نصاب معاملات متوسط موضوع قانون برگزاری مناقصات با رعایت جزء (۲) بند (الف) ماده (۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ باشد.

طبق ماده ۷ واگذاری سهام موضوع این برنامه به سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی خارجی مورد تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با رعایت موازین قانونی امکان پذیر است.

براساس ماده ۸ واگذاری همه سهام مشمول واگذاری در شرکتهای مشمول به روش و شیوه های واگذاری مندرج در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۶ و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی هیئت واگذاری از طریق انعقاد تفاهم نامه بین وزارت امور اقتصادی و دارایی سازمان خصوصی سازی و بالاترین رکن قانونی صندوق امکان پذیر است. کل وجوه حاصل از واگذاری پس از کسر کارمزد سازمان خصوصی سازی به حساب صندوق ذی ربط واریز می‌شود.

طبق ماده ۹ به منظور بهینه کردن سبد سهام شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی بر اساس ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق می‌توان به روش واگذاری نقدی با اقساطی بلوکی با تدریجی تهاتر سهام یا ترکیبی از کل با رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام کرد.


منبع:

اکوایران



کدخبر:
۳۴۶۲۰۲


امیر خیرخواهان

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=184780

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.