• امروز : جمعه - ۲۷ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 18 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 27868اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 6

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

بلاکچین سوفون (Sophon) چیست؟ نقش معادن در عدالت اجتماعی و رونق اقتصادی استان‌ها/ صادرات محصولات معدنی، کلید رونق اقتصاد کلان «گلکسی زد TriFold»، گوشی تاشوی متفاوت سامسونگ تصمیم تازه دولت برای حذف یارانه‌ها هدف بعدی نهنگ‌ها در بازار دوج کوین کجاست؟ این نهنگ ناشناس قیمت سولانا را کاهش می‌دهد! کدام گوشی هوشمند در چین پرفروش‌ترین است؟ جنگ خاموش چین و آمریکا در اعماق دریا قیمت ارز‌های دیجیتال امروز پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ انفجار قیمت ریپل؛ این ۴ سیگنال صعودی را جدی بگیرید!+ نمودار ورود به آلت‌سیزن؛ بررسی ۳ شاخص کلیدی بازار کریپتو+ نمودار تحلیلگر مطرح: آلت سیزن فردا آغاز می‌شود! ضریب اهرم، نقدشوندگی و حباب؛ رمزگشایی از عملکرد صندوق‌های اهرمی در روزهای قرمز بازار قیمت متفاوت‌ترین آیفون تاریخ / گران‌تر از مک‌بوک پرو زمان واریزی جدید دولت به حساب یارانه‌بگیران اعلام شد سقوط قیمت طلا ( پنجشنبه ۲۶ تیرماه ) زمان پرداخت کالا برگ دهکهای ۳ تا ۷ معلوم شد عملکرد سهام صنعت فلزات اساسی پس از بازگشایی بورس پشت‌پرده حملات جدید سایبری / بدافزار از راهی وارد می‌شود که هیچ‌کس انتظارش را ندارد طرح تعویض آیفون با گوشی تاشوی سامسونگ / کدام گوشی‌های اپل شامل این طرح می‌شوند؟ امید تازه برای بازنشستگان؛ تاریخ احتمالی واریز معوقات مشخص شد روزنامه اصولگرا خیال مردم را درباره مکانیسم ماشه راحت کرد تمام معلمان بخوانند؛ حقوق نورچشمی های دولت در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ قیمت طلا امروز خیز برداشت (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴)

1

«تاکسی‌بات» ایرباس؛ فناوری جدید برای کاهش ۸۵ درصدی مصرف سوخت در فرودگاه‌ها

  • کد خبر : 189467
  • ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۶
«تاکسی‌بات» ایرباس؛ فناوری جدید برای کاهش ۸۵ درصدی مصرف سوخت در فرودگاه‌ها

شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسی‌بات» است؛ یک یدک‌کش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت می‌کند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلاینده‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

نگار علی– این فناوری که طی سه سال اخیر در حال توسعه بوده، تاکنون به صورت آزمایشی برای هواپیماهای تک‌راهرو (single-aisle) خانواده A۳۲۰ در دسترس قرار گرفته و ایرباس در نظر دارد در آینده نزدیک آن را برای هواپیماهای پهن‌پیکر نیز به کار گیرد.

«تاکسی‌بات» با اتصال به چرخ جلوی هواپیما و استفاده از فرمان و ترمزهای کابین خلبان، امکان هدایت دقیق هواپیما در زمین را فراهم می‌کند. البته برای اتصال و جدا کردن این یدک‌کش به هواپیما، یک اپراتور انسانی نیاز است، اما پس از آن، کنترل کامل هدایت در دست خلبان خواهد بود.

این فناوری بخشی از پروژه گسترده‌تر اروپایی «هیرون» (HERON) است که با بودجه ۴۰ میلیون یورویی و حمایت برنامه SESAR اتحادیه اروپا دنبال می‌شود و هدف آن کاهش ردپای کربنی صنعت هواپیمایی از طریق بهینه‌سازی عملیات زمینی و مدیریت ترافیک هوایی است.

آزمایش‌های «تاکسی‌بات» تاکنون در فرودگاه‌های پاریس شارل دوگل و بروکسل انجام شده و شرکت هواپیمایی ایزی‌جت نیز قصد دارد امسال در فرودگاه آمستردام این فناوری را به‌صورت عملیاتی آزمایش کند. فرودگاه آمستردام به دلیل فاصله زیاد بین باندها و ترمینال‌ها، گزینه مناسبی برای بهره‌برداری از این سیستم محسوب می‌شود.

مطالعات اولیه نشان می‌دهد استفاده گسترده از «تاکسی‌بات» می‌تواند مصرف سوخت در حرکت‌های زمینی هواپیما را تا ۵۰ درصد کاهش دهد و در مسیرهای طولانی‌تر این رقم به ۸۵ درصد برسد.

در کنار این پروژه، شرکت‌های مختلفی از جمله اسرائیل ایرواسپیس اینداستریز (IAI) و TLD فرانسه در توسعه این فناوری مشارکت دارند و ایرباس امیدوار است با ادامه موفقیت‌ها، استفاده از «تاکسی‌بات» به استانداردی برای عملیات زمینی هواپیماها در فرودگاه‌ها تبدیل شود.

کارشناسان معتقدند فناوری‌هایی مانند «تاکسی‌بات» گامی مهم در جهت کاهش آلایندگی‌های صنعت هوانوردی و کمک به تحقق اهداف زیست‌محیطی است که امروزه بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است.

 منبع: flightglobal

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=189467

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.