• امروز : شنبه - ۴ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 28246اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 8

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

قیمت بیت کوین امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت تتر امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت اتریوم امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت ارز‌های دیجیتال امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ چگونه در سال ۲۰۲۵ به توسعه دهنده بلاکچین تبدیل شویم؟ هر آنچه باید در مورد الگوریتم های zk-SNARK و zk-STARK بدانید ابتکار دانشمندان آمریکایی: استفاده از نخ دندان برای واکسیناسیون بدون سوزن یارانه نقدی این افراد ۴۰ درصد افزایش یافت همه چیز درباره غول پرچمدار سامسونگ یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! باریک‌ترین گوشی تاشو دنیا را سامسونگ ساخته است، نه آنر طرح جدید مجلس تمام دلالان را بیچاره کرد استرس به جان کارگران افتاد ؛ به داد برسید مسیر خطرناک پیش رو تمام بازارها | مقاومت طلا و دلار می شکند؟ خیز ۴ هزار دلاری اتریوم؛ بیت کوین عقب افتاد! پیش‌بینی رشد ۶۱۰ درصدی دوج ‌کوین/ انفجار دوج در راه است حمام خون در بازار کریپتو/ سقوط تاریخی بیت کوین اخراج ۳۰ درصد از کل نیروهای اینتل بزرگ‌ترین تغییر طراحی آیفون شامل گوشی شما هم می‌شود؟ درخشش گوگل در دنیای هدفون‌ها/ «گوگل هدفون» رقیب سفت و سخت اپل وارد می‌شود! دلار سکته کرد ( جمعه ۳ مرداد) بازنشستگان در انتظار واریزی ۴ میلیونی دولت خبر خوش ویژه متقاضیان دریافت وام | نرخ سود کاهش یافت خریداران طلا بخوانند | فرصت را از دست ندهید

1

تابستان سیاه صنایع بورسی/ جنگ و انرژی کمر بازار را شکست

  • کد خبر : 191283
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳
تابستان سیاه صنایع بورسی/ جنگ و انرژی کمر بازار را شکست

به گزارش اقتصاد آنلاین، گزارش‌های اخیر از بازار سرمایه ایران نشان‌دهنده کاهش قابل‌توجه فروش صنایع کلیدی در خردادماه ۱۴۰۴ نسبت به اردیبهشت‌ماه است. بر اساس داده‌های منتشرشده، صنایع خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی، استخراج کانه‌های فلزی و مواد و محصولات شیمیایی با کاهش فروش به ترتیب ۲۲، ۲۰، ۲۴ و ۲۳ درصدی مواجه شده‌اند. […]

به گزارش اقتصاد آنلاین، گزارش‌های اخیر از بازار سرمایه ایران نشان‌دهنده کاهش قابل‌توجه فروش صنایع کلیدی در خردادماه ۱۴۰۴ نسبت به اردیبهشت‌ماه است. بر اساس داده‌های منتشرشده، صنایع خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی، استخراج کانه‌های فلزی و مواد و محصولات شیمیایی با کاهش فروش به ترتیب ۲۲، ۲۰، ۲۴ و ۲۳ درصدی مواجه شده‌اند. این کاهش تحت تأثیر عوامل داخلی و جهانی، از جمله جنگ تحمیلی، محدودیت‌های برقی، کاهش تقاضای جهانی و سیاست‌های اقتصادی، به وقوع پیوسته است.

صنعت فلزات اساسی در خردادماه ۱۴۰۴ با کاهش ۲۰ درصدی فروش نسبت به ماه قبل مواجه شد. شرکت فولاد مبارکه با کاهش ۵۵ درصدی فروش صادراتی تختال و ۲۲ درصدی فروش محصولات گرم، فملی با کاهش ۳۰ و ۳۸ درصدی فروش کاتد و کنسانتره مولیبدن و کاهش ۶۰ درصدی صادرات اکسید مولیبدن، کاوه با توقف کامل فروش صادراتی شمش بیلت و فجهان با کاهش ۴۳ درصدی فروش آهن اسفنجی، بیشترین تاثیر را در این افت داشتند.

کاهش ۱۵ درصدی فروش صادراتی و ۲۱ درصدی فروش داخلی این صنعت نیز به ارزان‌فروشی محصولات فولادی توسط شرکت‌های چینی در بازارهای جنوب شرق آسیا و خاورمیانه و کاهش توان رقابتی تولیدکنندگان ایرانی نسبت داده شده است. علاوه بر این، محدودیت‌های برقی باعث کاهش نرخ بهره‌برداری واحدهای فولادسازی و تخصیص موجودی شمش به بازار داخلی شده و تقاضای آهن اسفنجی در بورس کالا ۴۵ درصد کاهش یافته است.

تابستان سیاه برای صنایع مهم بازار؛ جنگ و انرژی کمر بازار را شکست

صنعت خودرو و ساخت قطعات در این دوره با کاهش ۲۲ درصدی فروش نسبت به ماه قبل مواجه شد. این افت عمدتا ناشی از کاهش شدید فروش نمادهایی مانند ایران‌خودرو بود که فروش قطعات و لوازم آن به صفر رسید. همچنین برای ایران خودرو، کاهش ۳۲ و ۲۱ درصدی تعداد فروش گروه‌های سورن و پژو ثبت شده است.

برای بهمن نیز شرایط خوب پیش نرفت؛ به طوری که کاهش ۵۱ درصدی فروش گروه سواری را ثبت کرد. خساپا نیز نسیر سایر بزرگان این صنعت را پیش گرفت و کاهش ۲۷ و ۲۹ درصدی فروش محصولات خانواده ۲۰۰ و چانگان حاصل عملکرد این شرکت در خرداد ماه بوده است.

رکود در بازار خودرو، مسائل مرتبط با آزادسازی قیمت‌ها و کاهش فعالیت خودروسازان به دلیل جنگ تحمیلی از دیگر دلایل این کاهش عنوان شده است. کارشناسان معتقدند که عدم تعادل بین عرضه و تقاضا و سیاست‌های محدودکننده تولید داخلی نیز بر این وضعیت دامن زده است.

در صنعت استخراج کانه‌های فلزی، کاهش ۲۴ درصدی فروش در خردادماه گزارش شده است. شرکت‌های کگل، کچاد و کگهر به ترتیب با کاهش ۴۷، ۱۷ و ۱۲ درصدی، بیشترین میزان کاهش را در این صنعت تجربه کردند.

علت اصلی این افت را می‌توان در تعطیلی موقت بورس کالا به دلیل جنگ تحمیلی و محدودیت در معاملات فیزیکی، خلاصه کرد. به طوری که کگهر ۸۷ درصد از فروش کنسانتره بورس کالایی خود را از دست داده دید. کچاد نیز ۴۷ درصد فروش کنسانتره آهن خود را نتوانست در این بستر معامله کند.

همچنین، تقاضا و قراردادهای سنگ‌آهن در بورس کالا به ترتیب ۲۶ و ۲۴ درصد افت کرد. با وجود رشد فروش صادراتی، وابستگی این صنعت به بازار داخلی تاثیر منفی قابل‌توجهی بر عملکرد آن داشته است.

صنعت مواد و محصولات شیمیایی نیز با کاهش ۲۳ درصدی فروش مواجه شد. شرکت‌های شپدیس، زاگرس، شاراک و جم بیشترین کاهش را تجربه کردند.

در پتروشیمی پردیس، فروش داخلی اوره کشاورزی به صفر رسید و فروش صادراتی اوره گرانول و آمونیاک به ترتیب ۲۱ و ۶۰ درصد کاهش یافت.

کاهش ۷ درصدی نرخ جهانی اوره، افت تقاضا در بازارهای هند، اتیوپی و آمریکای لاتین و محدودیت‌های ناشی از جنگ تحمیلی از عوامل اصلی این کاهش بودند.

کارشناسان معتقدند که عوامل جهانی مانند ارزان‌فروشی محصولات چینی، کاهش تقاضای جهانی و نوسانات قیمت کالاها، همراه با چالش‌های داخلی نظیر جنگ تحمیلی، محدودیت‌های انرژی و سیاست‌های اقتصادی، فشار مضاعفی بر صنایع بورسی وارد کرده است.

اگرچه انتظار می‌رود که تیر و مرداد، به واسطه حذف سایه جنگ، شرایط فروش بهتر شود، اما ناترازی‌های انرژی تداوم این روند را بیش از پیش محتمل می‌داند. پس می‌توان گفت که این نابه‌سامانی، حداقل تا پایان فصل گرما ادامه داشته باشد.

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=191283

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.