• امروز : شنبه - ۴ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 28255اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 17

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

دستیار هوشمند آمازون، در آستانه تخریب فایل‌ها و منابع ابری کاربران پیکسل ۱۰ در راه است؛ همه‌چیز درباره نسل بعدی گوشی‌های گوگل تکلیف وام بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته روشن شد پرداخت یارانه کالابرگی در مردادماه | خرید ۱۱ قلم کالا مجاز شد اخراج کارگران افغانستانی بحران به پا کرد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۴ مرداد اعلام شد + جدول فوری؛ مجلس و دولت برای حذف یارانه نقدی به توافق نهایی رسیدند عرضه رسمی ارز اربعین در ۴ بانک آغاز شد + جزئیات جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مستمری | بازنشستگان شبانه غافلگیر شدند قیمت بیت کوین امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت تتر امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت اتریوم امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت ارز‌های دیجیتال امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ چگونه در سال ۲۰۲۵ به توسعه دهنده بلاکچین تبدیل شویم؟ هر آنچه باید در مورد الگوریتم های zk-SNARK و zk-STARK بدانید ابتکار دانشمندان آمریکایی: استفاده از نخ دندان برای واکسیناسیون بدون سوزن یارانه نقدی این افراد ۴۰ درصد افزایش یافت همه چیز درباره غول پرچمدار سامسونگ یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! باریک‌ترین گوشی تاشو دنیا را سامسونگ ساخته است، نه آنر طرح جدید مجلس تمام دلالان را بیچاره کرد استرس به جان کارگران افتاد ؛ به داد برسید مسیر خطرناک پیش رو تمام بازارها | مقاومت طلا و دلار می شکند؟ خیز ۴ هزار دلاری اتریوم؛ بیت کوین عقب افتاد!

2

بازیافت زباله‌های هسته‌ای برای اولین بار در جهان

  • کد خبر : 182943
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲
بازیافت زباله‌های هسته‌ای برای اولین بار در جهان

تلاشی نوآورانه برای بهبود مدیریت زباله‌های هسته‌ای در اتحادیه اروپا آغاز شده تا از این مواد مرگبار محصولاتی ارزشمند برای تولید باتری، گوشی و تجهیزات پزشکی استخراج شود.

به گزارش خبرآنلاین، اتحادیه اروپا قصد دارد طرحی به نام مالار را با هدف بازیابی لانتانیدها از زباله های هسته ای اجرا کند. لانتانیدها شامل ۱۴ عنصر با عددهای اتمی ۵۷ تا ۷۱ در جدول تناوبی هستند. نام این دسته از عنصرها از فلز لانتان گرفته شده‌است.

به نقل از فارس، لانتانیدها فلزهایی براق هستند و واکنش‌پذیری شیمیایی قابل توجهی دارند. این عناصر به عنوان جاذب گرما در دستگاه‌های سرما ساز مورد استفاده هستند و چین بزرگترین تامین کننده آنهاست.

در طرح مالار از روش‌های جدید جداسازی برای بررسی قابلیت بازیافت زباله‌های هسته ای و استخراج مواد ارزشمند استفاده خواهد شد. این ابتکار سه ساله با کمک مالی ۲٫۳ میلیون یورویی اتحادیه اروپا، کارشناسانی از آلمان، فرانسه، سوئد و رومانی را گرد هم می آورد تا زباله های هسته ای را به مواد خام با ارزش تبدیل کنند.

کارشناسان مذکور این باور متعارف را که زباله‌های هسته ای محصولی نهایی با گزینه های محدود برای استفاده بوده و خطرات فراوانی دارد، به چالش می کشند.

بازیافت زباله‌های هسته‌ای برای اولین بار در جهان

لانتانیدها، اجزایی حیاتی برای تولید انواع محصولات از باتری گرفته تا نمایشگر گوشی های هوشمند و تجهیزات پزشکی هستند و در زباله های هسته ای وجود دارند.

محققان قصد دارند در ابتدا تک تک عناصر مورد نیاز را از زباله های هسته‌ای جدا کنند تا آنها را به شکلی گسترده برای تولید مواد مختلف به کار گیرند. این پروژه نویدبخش تغییری اساسی در مدیریت زباله های هسته ای با بازیافت مواد خطرناک رادیواکتیو ذخیره شده در جهان است.

آنان می گویند بازیافت لانتانیدها از زباله‌های هسته‌ای، به تامین پایدار این مواد گرانبها و کاهش وابستگی به چین در این زمینه و نیز کاهش آلودگی محیط زیست کمک می کند. البته تکمیل این پروژه تا سال ۲۰۲۸ طول خواهد کشید.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=182943

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.