• امروز : چهارشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 26515اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 16

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

وزیر صمت: تغییرات قیمتی در بازار خودرو امری طبیعی است بازار سرمایه مثبت ماند دردسر تازه مستأجران؛ خدمات بانکی فقط با ثبت در سامانه املاک علت تأخیر در پرواز هواپیماهای تازه وارد به ایران سناریوهای صعود و نزول قیمت طلا در هفته‌های آینده/ آیا بازار آماده یک شوک قیمتی است؟ امکان رفع تعهد صادراتی صادرکنندگان با بازگشت عین ارز تغییرات اندک قیمت‌ در بازار خودرو +جدول قیمت رشد ۲۴ درصدی فروش شرکت‌های بورسی در سال ۱۴۰۳ / «شپنا» در صدر پرفروش‌ها مجوز بزرگترین تامین مالی بازار سرمایه صادر شد لزوم تسهیل ایجاد شرکت‌های پروژه برای تحقق شعار سال / انتقاد طغیانی از تعلل دستگاه‌ها در جذب سرمایه برای تولید رشد تاریخی بورس با تداوم مذاکرات ایران و آمریکا / ورود بالای پول به معاملات خرد بازار سرمایه واکنش صعودی بورس به تداوم مذاکرات؛ ورود بی‌سابقه نقدینگی به بازار گروه مالی هلدینگ خلیج فارس، مجوز گرفت ورود تعاونی‌ها به بورس در آستانه عملیاتی شدن / تأکید بر نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه‌ها اهرمی نارنج و سرو در صدر بازدهی سه‌ماهه صندوق‌های سهامی زمان آزمون‌های گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار سرمایه اعلام شد هماهنگی کدال با صورت‌های مالی جدید بانک‌ها از ۲۳ اردیبهشت قانون جدید پلیس راهور اعلام شد؛ ۳ روز توقیف خودرو برای رانندگی پرخطر صعود طلا در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا صرافی توبیت در دبی: پیشگام در ترویج فرهنگ رمزارزها به عنوان حامی رسمی CFN رکوردشکنی تاریخی بورس در سایه مذاکرات سیاسی / شاخص‌کل از مرز ۳.۲ میلیون واحد عبور کرد رشد چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF/ سبقت صندوق‌های قابل معامله از سهام در بازار سرمایه بورس کانال جدید تصاحب کرد رکورد تاریخی بورس در سایه اخبار سیاسی / چشم‌انداز مثبت بازار با تمرکز بر سهام کوچک و صنعت پالایشی

0

بازدهی واقعی منفی بورس در سال ۱۴۰۳/ بررسی عوامل خروج سنگین سرمایه و مهم‌ترین چالش‌های بورس

  • کد خبر : 186434
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲

اقتصادآنلاین – فرزاد حسن‌زاده؛ شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سایر بازار‌های مالی، کمترین بازدهی را داشته است؛ مسئله‌ای که سبب ناامیدی فعالان بازار سرمایه شده است. علاوه بر آن با توجه به تورم ۳۲.۵ درصدی سال گذشته بازدهی ۲۳.۲ درصدی بورس در آن سال، عملا بازدهی واقعی این بازار منفی ۹.۳ […]

اقتصادآنلاین – فرزاد حسن‌زاده؛ شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سایر بازار‌های مالی، کمترین بازدهی را داشته است؛ مسئله‌ای که سبب ناامیدی فعالان بازار سرمایه شده است. علاوه بر آن با توجه به تورم ۳۲.۵ درصدی سال گذشته بازدهی ۲۳.۲ درصدی بورس در آن سال، عملا بازدهی واقعی این بازار منفی ۹.۳ درصد بوده است.

از جمله ریسک‌های سیاسی بزرگی که در سال ۱۴۰۳ بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار داد، می‌توان به تنش میان ایران و اسرائیل، پیروزی ترامپ و به تبع آن افزایش انتظارات تورمی، و همچنین استیضاح وزیر اقتصاد در روز‌های پایانی سال گذشته اشاره کرد؛ رخداد‌هایی که موجب شد فعالان بازار سرمایه نسبت به چشم‌انداز آینده اقتصاد کشور دچار ابهام جدی شوند و همین موضوع نقش مهمی در بازدهی پایین شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۳ داشته است.

در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه از بازار سرمایه خارج شده است. این در حالی است که بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان پول به صندوق‌های طلا وارد شده که این مسئله به‌خوبی نشان می‌دهد انتظارات تورمی مردم به‌شدت افزایش یافته و آنها تمایل دارند برای حفظ ارزش دارایی‌های خود، بازار‌هایی به‌جز بازار سرمایه را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

نمودار زیر، میزان بازدهی بازار‌های مالی مختلف در سال گذشته را نشان می‌دهد.

بازدهی منفی بورس در سال ۱۴۰۳؛ خروج سرمایه و چالش‌های پیش‌رو

در دو روز اخیر نیز شاخص کل بورس روندی نزولی داشته است. شاخصی که در معاملات نوروزی موفق شده بود از کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد عبور کند، مجدداً در تاریخ ۱۶ فروردین این کانال را از دست داد. با توجه به ریزش ۰.۷۷ درصدی روز گذشته، شاخص کل همچنان در کانال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی قرار دارد.

بازار سرمایه برای ورود به مرحله رشد، دست‌کم در میان‌مدت با چند چالش جدی روبه‌رو است. نخست، با توجه به قرارگیری پیشنهادات غیرمنطقی از سوی آمریکا بر روی میز مذاکره و تهدید به اقدام جدی در صورت عدم پذیرش آن‌ها، سایه ریسک سیاسی جدی بر سر بازار سرمایه سنگینی می‌کند.

چالش بعدی که می‌تواند زنگ خطری برای اقتصاد ایران باشد، کاهش قیمت نفت خام در پی جنگ تعرفه‌ای‌ ترامپ است. در روز‌های اخیر، قیمت نفت به کمتر از ۶۲ دلار رسیده است؛ موضوعی که خود می‌تواند فشار اقتصادی بیشتری را در سال جاری به‌دنبال داشته باشد.

شاید تنها راه‌حلی که در کوتاه‌مدت و میان‌مدت بتواند موتور رشد صنایع صادرات‌محور بازار سرمایه را روشن کند و موجب حرکت صعودی شاخص کل بورس شود، افزایش قیمت دلار توافقی است؛ امری که می‌تواند فاصله این نرخ را با دلار بازار آزاد کاهش دهد.

در شرایط فعلی، فاصله ۴۹ درصدی بین دلار توافقی و دلار بازار آزاد نه‌تنها موجب ایجاد رانت و کاهش انگیزه صادرکنندگان شده، بلکه حاشیه سود صنایع بزرگ و صادرات‌محور بازار سرمایه را نیز کاهش داده است؛ موضوعی که فلسفه ایجاد سامانه ارز توافقی (که در اواخر آذرماه سال ۱۴۰۳ راه‌اندازی شد) را زیر سؤال می‌برد.

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=186434

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.