• امروز : شنبه - ۴ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 July - 2025
کل ارزدیجیتال مدیا: 28258اخبار امروز ارزدیجیتال مدیا: 20

سرخط اخبار ارزدیجیتال مدیا

واکنش احتمالی بورس به مذاکره ایران و اروپا چگونه خواهد بود؟ خبر مهم از بازگشایی نماد ایران خودرو در بورس توقف بازگشایی نماد «خودرو» در بورس دستیار هوشمند آمازون، در آستانه تخریب فایل‌ها و منابع ابری کاربران پیکسل ۱۰ در راه است؛ همه‌چیز درباره نسل بعدی گوشی‌های گوگل تکلیف وام بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته روشن شد پرداخت یارانه کالابرگی در مردادماه | خرید ۱۱ قلم کالا مجاز شد اخراج کارگران افغانستانی بحران به پا کرد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۴ مرداد اعلام شد + جدول فوری؛ مجلس و دولت برای حذف یارانه نقدی به توافق نهایی رسیدند عرضه رسمی ارز اربعین در ۴ بانک آغاز شد + جزئیات جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مستمری | بازنشستگان شبانه غافلگیر شدند قیمت بیت کوین امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت تتر امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت اتریوم امروز شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۴ قیمت ارز‌های دیجیتال امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ چگونه در سال ۲۰۲۵ به توسعه دهنده بلاکچین تبدیل شویم؟ هر آنچه باید در مورد الگوریتم های zk-SNARK و zk-STARK بدانید ابتکار دانشمندان آمریکایی: استفاده از نخ دندان برای واکسیناسیون بدون سوزن یارانه نقدی این افراد ۴۰ درصد افزایش یافت همه چیز درباره غول پرچمدار سامسونگ یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! باریک‌ترین گوشی تاشو دنیا را سامسونگ ساخته است، نه آنر طرح جدید مجلس تمام دلالان را بیچاره کرد

1

استرس به جان کارگران افتاد ؛ به داد برسید

  • کد خبر : 191315
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۰
استرس به جان کارگران افتاد ؛ به داد برسید

یک فعال کارگری گفت: ما نگران کاهش شیفت کارگران و یا تعدیل احتمالی آن‌ها به دلیل قطعی برق هستیم؛ دستمزد کارگران با کاهش شیفت کم می‌شود و مزایای مزدی مثل پاداش تولید قطع می‌گردد.

از سال گذشته، مشکلات ناشی از قطعی برق در فصل تابستان، به یکی از دغدغه‌های جدی واحدهای تولیدی کشور تبدیل شد. هم در تابستان سال ۱۴۰۲ و هم در تابستان ۱۴۰۳، مشکل ناترازی برق به بسیاری از واحدهای تولیدی از جمله صنایع حساس سیمان، صنایع کوره‌ای و برخی صنایع دامی (به ویژه مرغداری‌ها) آسیب وارد کرد. 

سال گذشته شهرک‌های صنعتی با قطعی ۸ساعته تا یک روزه در برخی روزهای هفته مواجه بودند و قطعی برق ناشی از ناترازی در تامین نیروگاه‌ها، کار را به جایی رسانده بود که در تابستان جدول قطعی برق برای صنایع منتشر شده بود. 

این موضوع به طور مستقیم بر بحث اشتغال و حتی تعدیل نیروی واحدها تاثیر گذاشته و کارگران را در استان‌های مختلف دچار مشکل کرده بود. از جمله در برخی استان‌ها مانند استان قزوین، تهران و البرز، مشکلات قطعی برق به واحدهای تولیدکننده صنعتی به ویژه در حوزه سیمان آسیب زده بود. در خوزستان نیز کوره‌های تولیدکنندگان فولاد به دلیل مشکلات ناشی از کمبود برق، با کاهش و افت تولید و در نتیجه تعطیلی شیفت‌ها مواجه شده بود. 

اما با روی کار آمدن دولت چهاردهم و مطرح شدن بحث پیگیری حل معضل ناترازی، قطعی برق شهری و روستایی و صنعتی به دو ساعت (در برخی نقاط خاص به شکل محدود تا چهار ساعت) کاهش یافته و امسال شاهد کاهش نسبی قطعی‌ها در بخش صنعت بودیم. 

همچنان بسیاری از فعالان کارگری نسبت به ماه‌های آینده و تداوم مشکلات ناشی از کمبود برق، چندان خوش‌بین نیستند. هرچند تلاش دولت برای جمع کردن دستگاه‌های ماینر رمز ارزها و مدیریت مصرف انرژی و تقویت واحدهای تولیدکننده و نیروگاه‌های برق، توانست به نوعی اوضاع را مدیریت کند، اما بسیاری از واحدها کماکان با همان دو ساعت قطعی برق، دچار مشکل هستند.

اکبر شوکت (دبیر اجرایی خانه کارگر استان قم) با بیان اینکه واحدهای ساختمانی و کارگاه‌های تولید مسکن در این استان در روز بین دو تا چهار ساعت برق ندارند، اظهار کرد: متاسفانه در برخی شهرک‌های صنعتی همین میزان قطعی برق نیز آسیب‌زاست.

وی با اشاره به این نکته که برخی استان‌های گرمسیر مانند قم ناترازی برق مشکل‌آفرین‌تر است، افزود: برخی شهرک‌های صنعی قم دو روز در هفته برق نداشته و تقریبا تعطیل می‌شوند؛ ضمن اینکه زمزمه‌هایی وجود دارد که احتمالا این شرایط در پایان مردادماه تشدید شود.

کاهش شیفت و تعدیل نیرو

این فعال کارگری تصریح کرد: ما نگران کاهش شیفت کارگران و یا تعدیل احتمالی آن‌ها هستیم؛ دستمزد کارگران با کاهش شیفت کم می‌شود و مزایای مزدی مثل پاداش تولید قطع می‌گردد. 

فتح الله بیات (دبیر اجرایی خانه کارگر شرق تهران) نیز با اشاره به مدیریت نسبی  مصرف برق و قطعی دو ساعته برق در کارگاه‌های شرق تهران گفت: فعلا شرایط ثبات نسبی دارد و واحدها مانند گذشته متضرر نشده‌اند اما ممکن است با این روند گرما در پایان مردادماه و انتهای تابستان مشکلات بیشتری در تامین برق صنایع داشته باشیم.  آن زمان ممکن است کارخانجات شیفت کاری یا حتی تعداد کارگران خود را کاهش دهند. 

همچنین محمود مرادی (دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان رباط کریم) با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی در این استان در فصل تابستان اظهار کرد: ما تاکنون گزارشی مبنی بر تعطیلی شیفت‌ها به واسطه قطعی برق دوساعته نداشتیم، اما واقعیت این است که در یکی دو سال اخیر، به دلیل همین مشکل قطعی برق، برخی صنایع مانند مرغداری‌ها و تولید تخم مرغ از محدوده رباط کریم و پرند و پنج شهرک صنعتی آن خارج شده یا دچار مشکل شده‌اند. 

 عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین) نیز با اشاره به انباشت مشکلات تولیدکنندگان و کارگران  اظهار کرد: ما سال گذشته تعدیل‌هایی در این زمینه داشتیم اما با وجود قطعی دو ساعته‌ی برق، اغلب واحدهای حساس به همین میزان قطعی مثل صنایع فلزی، سیمان و مرغداری‌ها، ناچاراً اقدام به خرید دیزل ژنراتور برق (که با سوخت گازوئیل کار می‌کند) کردند. این ژنراتورهای دیزلی برای تولید برق البته پرمصرف بوده و خود آن‌ها نیز بسیار گران هستند و کارگاه برای خرید آن حداقل باید  ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کند و اگر ابعاد کارگاه بزرگ باشد، باید تعداد بیشتری ژنراتور داشته باشد. ضمن اینکه تهیه سوخت آن‌ها نیز  دشوار است. 

وی افزود: قطعی برق صنایع در این شرایط اقتصادی، پرمخاطره است و اگر واحدی تعدیل نیرو داشته باشد،  دیگر امکان سرپا شدن نخواهد داشت. 

در مناطقی مثل شمال و شرق کشور، وضعیت مقداری پیچیده‌تر است. به ویژه در استان گلستان که قطب تولید مرغ و تخم مرغ در کشور است، حساسیت موضوع برق بسیار زیاد است. غلامرضا طالبا (دبیر اجرایی خانه کارگر استان گلستان) با اشاره به این موضوع گفت: خوشبختانه امسال وزارت نفت برای تولیدکنندگان صنعتی و دامداری امکان تهیه سهمیه سوخت و خرید ژنراتور دیزلی برق فراهم کرده اما همچنان مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. 

کارگر

در این ارتباط، مهدی اورسجی (رئیس اتحادیه مرغداران استان گلستان) گفت: دولت سهمیه‌ای برای سوخت گازوئیلواحدهایی که ژنراتور برق دیزلی بزرگ خریداری کرده‌اند، درنظر گرفته است. این سهمیه‌ها با هماهنگی وزارتخانه به میانجی شرکت نفت استان کارسازی می‌شوند. 

وی افزود:  تقریبا تمامی مرغداران کشور  به ویژه  دراستان گلستان به عنوان قطب تولید  این حوزه، ژنراتورهای بزرگ تولید برق تهیه کردند که به همین دلیل، در تامین سوخت و گازوئیل آن دچار مشکل هستند. 

وی در پایان بیان کرد: اخباری در زمینه تعدیل نیروی کار در واحدهای تولیدکننده مرغ استان گلستان نیز مطرح است که  بررسی های ما نشان می‌دهد این تعدیل‌ها ربطی به مسئله قطعی برق ندارد؛ بلکه ماجرا از این قرار است که امسال و سال گذشته برخی واحدهای تولیدکننده مرغ و تخم مرغ  مکانیزه‌تر شده و دستگاه‌های برق‌بر بیشتری استفاده کردند که نیاز به نیروی کار را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش داده است. لذا تسویه حساب با بخشی از نیروی کار مرغداری‌ها، ناشی از تغییر ساختار فنی تولید بوده است و ربطی به موضوع کمبود یا قطعی برق ندارد.

در مجموع، قطعی برق یک معضل اساسی صنایع در نقاط مختلف کشور است که در بهترین حالت، دریافتی ماهانه کارگران را به دلیل کاهش تولید یا پایین آمدن ساعات کار کاهش می‌دهد  و در بدترین حالت، به تعدیل گسترده و بیکاری گروهی کارگران می‌انجامد. 

 

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

ایلنا



کدخبر:
۳۵۷۲۷۲


پریا ابراهیمی

لینک کوتاه : https://arzdigital.media/?p=191315

برچسب ها

کامنت‌های خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ارزدیجیتال مدیا منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.